El Partit Popular de Badalona confirma a Xavier Garcia Albiol com a proper candidat per les eleccions municipals del 2023, malgrat l’escàndol que l'ha esquitxat darrerament en aparèixer als anomenats Papers de Pandora.

Així ho ha comunicat el tinent d'alcalde de Badalona, Juan Fernández, que ha assegurat que la seva aparició als Papers de Pandora no implica una "il·legalitat" ni "l'invalida" per postular-se. Ha subratllat que el govern municipal és "compacte" i "tanca files" entorn d'Albiol: "Estiguem on estiguem, és el nostre candidat per al 2023".

Comptes bancaris a l'estranger 

Unes declaracions sorprenents després de l'aparició del nom de l'alcalde de Badalona en aquests documents, que revelen que el 2005 va rebre un poder general d'una societat de Belize -que va compartir amb el seu llavors número dos, l'actual regidor Ramon Riera- que va ser tramitat a través d'una gestora vinculada al banc Andbank i li permetia des d'obrir comptes bancaris a l'estranger fins a gestionar propietats.

Possible moció de censura

Albiol ha admès haver ostentat aquest poder, però ha negat que l'usés o n'obtingués "rendiments" i ho ha desvinculat de la seva "activitat política", una explicació que no ha satisfet l'oposició, que explora una moció de censura en contra seva si no dimiteix.

Tot i que la manca d'entesa entre els partits que van possibilitar la investidura del popular podria fer pensar que la hipotètica negociació seria complexa, fonts consultades per El Nacional.cat assenyalen que les possibilitats que el president del grup municipal del PSC, Rubén Guijarro, assumeixi el càrrec són reals. 

Retrets a l'oposició 

Fernández ha retret a l'oposició que "estiguin demanant una moció de censura dia sí dia no" des que els populars van recuperar l'alcaldia, i ha asseverat que els veïns volen que l'alcalde "segueixi endavant" per "continuar revertint la situació de col·lapse que hi havia a la ciutat".

Ha recordat que des que Albiol, actual alcalde de la ciutat, es va presentar als comicis del 2011, el PPC "ha guanyat vots en cada convocatòria: És la marca del nostre èxit", ha agregat. "El que menys afavoreix Badalona en aquests moments és la inestabilitat política a la qual ens volen abocar" els qui "viuen més la irrealitat de Twitter que el carrer", ha alertat després de garantir que el govern municipal "continua treballant amb normalitat".

Un gran "escàndol"

Més enllà de si la repulsa a Albiol tira endavant, Guijarro ha considerat que "l'escàndol" de Badalona és "majúscul" i que les explicacions de l'alcalde del PP "fan riure". També ha considerat que l'aparició del batlle als papers de Pandora és "un fet gravíssim" que els veïns de Badalona "no es mereixen". Per això ha dit que si Albiol no està "a l'altura de la ciutat", ho estaran "la resta" de partits.

Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de Badalona en Comú Podem, Aïda Llauradó, ha considerat que "aquests comportaments corruptes" són "un atac als interessos de la ciutadania". La líder dels comuns ha recordat que el seu partit ha defensat "sempre" un govern "ampli i d'esquerres", fet que deixaria entreveure el sentit del vot de la formació en cas que la moció de censura prosperés.

 

Imatge principal: L'alcalde de Badalona Xavier Garcia Albiol / Europa Press