El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha advertit a Ciutadans que per anar en coalició als pròxims comicis cal "un projecte polític, econòmic i social comú", a més de "confiança i lleialtat" mútues, unes condicions que ara mateix veu "manifestament millorables".En declaracions a EFE, Fernández ha puntualitzat que no descarta "cap escenari" per aconseguir el màxim nombre de vots constitucionalistes, tot i que ha subratllat que "per sumar" amb Cs en una llista conjunta "s'han de donar una sèrie de condicions".

Aquestes condicions passen, ha dit, per "tenir un projecte polític, econòmic i social comú", que vagi més enllà del seu "rebuig al separatisme", i per una "lleialtat que permeti tenir la confiança per anar-hi junts". "En la lluita contra el separatisme sempre hem anat junts amb Cs. En canvi, l'acostament de Cs a l'esquerra i al PSOE posa en dubte que puguem tenir un projecte econòmic i social comú", ha alertat.

A més, "alguns episodis de conflicte també posen en dubte la qüestió de la lleialtat i la confiança necessàries per poder anar en coalició", ha afegit.

Tot obert

"No estic en disposició de descartar res, perquè queda tant de temps que aquestes coses es poden reconduir o no, però per anar en coalició ha d'haver un projecte polític, una estratègia i una confiança i lleialtat, perquè vas a compartir-ho tot. I això, a dia d'avui, és manifestament millorable", ha remarcat.

alejandro fernandez   acn

Imatge: Alejandro Fernández en una imatge d'arxiu / ACN

A més, ha recordat que el 2015 el PDeCAT i ERC "van assajar la coalició electoral, Junts pel Sí, i no van sortir molt contents", ja que "van detectar una certa fugida de votants d'ERC als comuns", de manera que "les coalicions de vegades poden sumar i en altres conjuntures no sumen".

Les eleccions que probablement seran convocades automàticament per al 14 de febrer, segons Fernández, "no són un referèndum sobre la independència", sinó que "cada formació política haurà d'explicar el seu projecte econòmic i social per a Catalunya, i aquí no és tan senzill que els projectes coincideixin"

I Cayetana?

Quant a l'exportaveu del PP al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo, Fernández ha assegurat que "té un paper molt important a desenvolupar en el futur" com a diputada del PPC per Barcelona.