La vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha afirmat aquest diumenge que el seu partit presentarà al Senat les esmenes als pressupostos generals de l'Estat que consideri "oportunes", i no ha descartat que puguin afectar els acords pressupostaris pactats amb el PNB.

Levy ha fet aquestes declaracions als mitjans a la seu del PP a Madrid, la vigília de la setmana en què el projecte pressupostari del 2018 afronta al Senat el debat de cinc vetos presentats per Unidos Podemos, ERC, el PDeCAT, EH Bildu i Compromís.

La vicesecretària ha justificat la presentació d'esmenes al·legant que el PP està preocupat pel futur d'Espanya i és un partit "seriós i responsable".

A la pregunta de si el PP esmenarà acords pressupostaris pactats amb el PNB, partit el vot del qual va permetre divendres que prosperés la moció de censura contra Mariano Rajoy, Levy ha recalcat que el termini d'esmenes està obert i que el PP té majoria absoluta a la cambra alta.

"Els que són responsables d'haver firmat aquesta moció de censura també són responsables d'assumir les responsabilitats de la política que el senyor Sánchez comporti", ha subratllat Levy en la resposta.