"A los españoles de bien, feliz Navidad". Amb lletres negres al damunt de la franja groga de la bandera espanyola, el PP d'Alella –amb només una regidora dels 13 que hi ha a l'Ajuntament– ha felicitat el Nadal als seus seguidors de Facebook amb aquesta frase, acompanyada d'una imatge d'un pessebre bastant particular: l'àliga franquista. Ara bé. Després de les crítiques rebudes a les xarxes socials, la imatge ha estat eliminada.

Mentre la verge Maria, Josep i els tres Reis d'Orient observen l'acabat de néixer nen Jesús, de fons s'hi observa l'escut d'Espanya durant el franquisme: una àliga imperial que llueix la frase "Una Grande Libre" i altres elements com escuts d'armes. 

L'escrit del PP d'Alella que acompanya la imatge és senzill: "Bones festes per a tots!" i unes emoticones amb dos cors, un arbre de Nadal, un trèvol i, com no podia ser d'altra manera, una bandera espanyola. 

Si bé és cert que va ser Franco qui va iniciar la tradició de fer un discurs la nit de Nadal, també ho és que la dictadura fa anys que va acabar i es va quedar enrere, malgrat que hi hagi partits que encara facin ús dels seus símbols. Per acabar-ho d'adobar, avui exhibir símbols franquistes continua sense estar penalitzat a la Llei de Seguretat Ciutadana, tot i que molts grups del Congrés han demanat al llarg dels anys que s'hi incorporés.

Tot i que aquest grup municipal ha esborrat la felicitació nadalenca, es pot comprovar que no és un missatge fals no només per la manera d'escriure les coses –sempre hi posen moltes emoticones–, sinó també perquè tothom qui ha penjat a les xarxes una captura de pantalla té la data i l'hora en un idioma diferent: el del seu propi telèfon. I això seria difícil de manipular per part dels diferents usuaris de Twitter que se n'han fet ressò.