El secretari general del Partit Popular de Catalunya, Santi Rodríguez, ha advertit que Mariano Rajoy pot convocar noves eleccions a Catalunya si no s'investeix cap candidat d'aquí dos mesos, ja que considera que el rellotge de la investidura "està en marxa".

"La decisió de Puigdemont de renunciar a la candidatura s'ha d'interpretar de forma implícita com una investidura fallida i per tant el termini per convocar eleccions ja s'ha activat", ha afirmat Rodríguez en una entrevista a Catalunya Informació. El popular considera que correspon a Rajoy fer aquesta interpretació, ja que en última instància és "qui té la capacitat de convocar noves eleccions". 

A més, el secretari general ha reclamat que el candidat a la investidura no tingui cap causa judicial pendent "ni ara ni en un futur". Sobre la possibilitat d'investir diputats que es troben en llibertat sota fiança ha afirmat que " no hi hauria impediments" però ha remarcat que "no seria desitjable".

D'altra banda, el president del PPC, Xavier García Albiol, ha acusat el president del Parlament, Roger Torrent, de "portar Catalunya a la pitjor de les decadències" i li ha demanat que "no només pensi en els catalans que se senten representats pel llacet groc".