El coordinador general del Partit Popular, Elías Bendodo, ha carregat aquest dissabte contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar "amb una mà" una reunió amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, mentre que "amb l'altra l'està rebentant". "En el moment que ell --Sánchez-- allarga la mà perquè hi hagi una trobada, en aquest mateix moment, està rebentant la reunió amb l'altra mà", ha afirmat Bendodo, assenyalant que "ho ha fet ja dues vegades".

Així s'ha pronunciat el dirigent del PP en una roda de premsa a Torremolinos (Màlaga), on també ha assegurat que van "prenent la mesura a Sánchez". En aquest sentit, Bendodo ha recordat que el president del govern espanyol va demanar asseure's amb Feijóo per "negociar la reforma del Consell General del Poder Judicial", però que quan el socialista "va veure que podien arribar a un acord, va rebentar la reunió dient que eliminaria el delicte de sedició, sabent que per a nosaltres això és una línia vermella". "El PSOE i Sánchez no volen cap acord per renovar el Consell", ha remarcat, tot afegint que el president de l'executiu "prefereix la foto amb Puigdemont, que la busca, i no l'acord amb el PP".

A pesar de la crítica, el popular ha reconegut que "els gabinets estan buscant data" per a la trobada, encara que ha precisat que no sap "si serà possible". "Els gabinets estan parlant, no ha arribat cap ordre del dia de moment i veurem quin plantejament fan", ha assegurat, insistint que "ja ens han enganyat i ho intentarà fer una segona vegada". 

Sánchez "no vol cap acord amb el PP"

Bendodo també ha retret Sánchez que, tot i "allargar la mà al partit", realment "no vol cap acord amb el PP". "Ell està construint aquest mur i, quan construeixes un mur com el que vol construir Sánchez, col·loques espanyols a banda i banda", ha exposat. Així, el dirigent popular ha indicat que "un mal president del govern, un mal alcalde o un mal president de comunitat autònoma només parla i governa per als qui l'han votat"; mentre que un "bo governa i es dirigeix ​​a tothom, l'hagin votat o no". "Si es fa el contrari, és a dir, governar per als teus, la paraula que millor et defensa és sectari", ha puntualitzat.

D'altra banda, Bendodo ha qualificat Sánchez d'"expert en escapisme" i ha dit que aquesta setmana "no ha aparegut pel Congrés dels Diputats" quan s'ha abordat la llei d'amnistia. "En els moments durs, Sánchez s'arruga, s'avergonyeix de si mateix perquè sap que aquestes dues qüestions són nefastes per a ell i per al seu país", ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!