L'associació jurídica per la defensa dels drets humans, el centre Irídia, ha anunciat que ha identificat i imputat a l'agent de la policia espanyola que va agredir a una votant durant el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 a l'escola Mediterrània de Barcelona. 

Irídia ha assegurat que asseuran al policia espanyol a la banqueta dels acusats per agredir greument a una manifestant a l'escola Mediterrània. La votant damnificada és l'Alejandra Rayas que explica que va ser colpejada fins a tres vegades a les portes de l'escola electoral. 

El policia li va fracturar el nas i el pòmul. Arran d'aquesta agressió, va ser investigat per possibles altres agressions en altres punts de votació. Rayas va voler creuar el cordó policial per trobar-se amb el seu marit i va ser llavors quan va rebre dos forts cops de porra a la cara. Tot i això va persistir en la recerca del seu marit, que en veure'l a terra envoltat de policies va intentar d'apropar-s'hi, el mateix agent que ara està imputat, va tornar a propinar-li un cop directe a l'ull.

L'últim 1-O

Els consellers Clara Ponsatí, Quim Forn, Jordi Turull, Meritxell BorràsLluís Puig i l'exsecretària de la mesa del Parlament, Anna Simó van celebrar una trobada unitària on han recordat tots els fets que van succeir ara fa quatre anys i que van afectar de forma radical el futur del moviment independentista. 

I és que l'any 2017 sempre serà recordat per l'execució del referèndum d'autodeterminació l'1 d'octubre i per la posterior aprovació per part del Parlament de la declaració de la independència de Catalunya (DUI). Uns fets que van desencadenar una sèrie d’actuacions repressives per part de l'estat espanyol, entre elles, l'empresonament (com és el cas de Forn i Turull) i la marxa a l'exili (entre ells, Ponsatí i Puig) de molts dels líders independentistes.

El PP i els agents espanyols

El president del PP condecorarà els policies espanyols que van intervenir durant l'1 d'octubre si mai arriba a la Moncloa. Així ho va assegurar, Pablo Casado en una reunió celebrada avui amb representants de sindicats de la policia espanyola i associacions de la Guàrdia Civil. Concretament, la trobada Casado s'ha compromès a reconèixer la tasca dels que van defensar "l'ordre i la llei davant el secessionisme" durant el referèndum.

Cuca Gamarra, portaveu dels populars a la cambra alta i present a la trobada, va explicar que la formació ha traslladat als policies la seva "solidaritat" amb els que veuen que els impulsors de l'1-O han estat indultats. "Han estat indultats, mentre els que van garantir la seguretat i la llibertat en aquells moments, que buscaven salvaguardar l'ordre constitucional, encara avui tenen causes pendents i es troben abandonats pel govern espanyol", ha dit.

Imatge principal de la intervenció policial