Com ja va passar al Congrés, avui Vox ha pres tot el protagonisme al debat municipal de Còrdova sobre l'assetjament a dones quan entren a cíniques abortives. Paula Badanelli, la portaveu ultra, ha acabat la seva intervenció resant un Ave Maria "per acompanyar totes les senyores que en aquests moments estan resant fora dels 'avortòris' i perquè Déu ajudi a les dones que volen posar fi a la vida dels seus fills". 

Tot plegat ha tingut lloc durant el debat d'una moció impulsada per Izquierda Unida i Podemos en la que s'insta a l'Ajuntament a garantir la seguretat i la llibertat individual de les dones que acudeixen lliurement a clíniques privades a avortar. Badanelli ha aprofitat el seu torn de paraula per donar suport als grups ultracatòlics i antiavortistes, assegurant que van a les clíniques a "donar amor i suport" tant a les dones que hi entren com a les que en surten. 

Torn per resar 

"El dubte m'ofèn, tinc torn per anar a resar", ha aclarit Badanelli, anunciant que es presentarà davant la clínica Gynetrisur de la ciutat andalusa, on, des d'aquest dimecres, diverses dones es van tornant per orar en el marc d'una campanya organitzada per l'entitat  "40 dies per la vida". Aquesta és una organització provida internacional que fa campanyes contra l'avortament de 40 dies de forma coordinada davant les clíniques o hospitals arreu de 20 països. 

Per tot plegat, ha insistit a agrair la presència d'aquestes associacions i la seva tasca, aclarint que en qualsevol cas, la moció presentada pels partits no aborda el dret a avortar. "En aquest país, desgraciadament, avorta qui vol i quan vol", i per això, ha justificat que també es pugui resar on a cadascú li sembli, tant per assetjar a les dones que avorten, com durant un ple de l'Ajuntament. 

"Bruixa"

Durant el debat del Congrés sobre la penalització d'aquests tipus de comportaments, Vox també va prendre tot el protagonisme. En aquest cas, el vicepresident primer de l'hemicicle, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, que estava exercint les tasques de la presidència en substitució de Meritxell Batet, va suspendre la sessió durant 10 minuts després que hagués expulsat un diputat de Vox, José María Sánchez García, per dir-li "bruixa" a la diputada del PSOE, Laura Berja. Sánchez García va retirar "que li hagi dit bruixa", però s'ha negat a abandonar l'hemicicle.

Arran d'aquest conflicte, la diputada ultra Macarena Olona va desafiar amb la mirada, la paraula i, fins i tot, sense respectar la distància de seguretat i el respecte interpersonal, la periodista de La Sexta Cristina Pérez. El motiu? Fer periodisme. Mentre Olona caminava pels passadissos del Congrés, Pérez li va preguntar, amb el micròfon a la mà, si li semblava bé que s'anomenés a una diputada "bruixa" enmig d'una sessió parlamentària.