La diputada de Vox al Congrés dels Diputats Macarena Olona va desafiar amb la mirada, la paraula i, fins i tot, sense respectar la distància de seguretat i el respecte interpersonal, la periodista de La Sexta Cristina Pérez. El motiu? Fer periodisme. Mentre Olona caminava pels passadissos del Congrés, Pérez li va preguntar, amb el micròfon a la mà, si li semblava bé que s'anomenés a una diputada "bruixa" enmig d'una sessió parlamentària. La pregunta era escaient, ja que és el que el seu company d'ultradreta, José María Sánchez, li havia dit a la socialista Laura Berja

Com a dona i companya del diputat Sánchez, la periodista volia conèixer l'opinió d'Olona. Aquesta, d'entrada, va seguir caminant i ignorant la pregunta, però finalment s'ho va repensar, es va girar i va dirigir-se a ella desafiant-la: "Has fet aquesta mateixa pregunta quan en aquest ple m'han agredit, en aquest Congrés, i m'han dit feixista en aquesta mateixa distància?". La periodista intentava respondre i no podia parlar. Olona seguia: "És una pregunta que vull fer-te. No, és una pregunta directa. Vull una resposta: sí o no? Sí o no? Gràcies, el teu silenci és molt eloqüent". Amb prou feines, Pérez va poder recordar-li que "la periodista era ella". Olona, que semblava tenir tant interès a conèixer les paraules de la periodista, va girar-li la cara i va marxar marcant el pas i desafiant-la.

Cal recordar que les idees feixistes que propaga Vox són una realitat a l'hemicicle, però, en canvi, la discriminació personal titllant una dona de "bruixa" és diferent. D'altra banda, Olona menteix quan diu que l'han amenaçat i sobre el crit feixista fa referència al de la diputada d'Esquerra, Maria Carvalho, el mes de juny d'enguany.

Per aquest lamentable succés, la periodista ha rebut el suport dels seus companys de professió, però també de diputats d'altres partits. A tall d'exemple, Gabriel Rufián d'Esquerra, que ha escrit a Twitter: "Periodistes del Congrés. Jornades de 10, 12 i 14 hores, de peu i en un passadís. Agradi o no agradi el que pregunten, són treballadores i treballadors i mereixen un respecte. Tot el suport". I un altre diputat del PP, Pablo Montesinos, també ho ha condemnat: "Ho he dit aquest matí de Podemos, i ara de Vox. Els periodistes estan fent la seva feina, que és preguntar. El meu suport també a Cristina Pérez. Sempre en defensa de la llibertat d'informació. Prou d'acovardir o assenyalar periodistes. Els uns i els altres".

"Bruixa"

El vicepresident primer de l'hemicicle, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, que estava exercint les tasques de la presidència en substitució de Meritxell Batet, va suspendre la sessió durant 10 minuts després que hagués expulsat un diputat de Vox, José María Sánchez García, per dir "bruixa" a la diputada del PSOE Laura Berja. Sánchez García va retirar "que li hagi dit bruixa", però es va negar a abandonar l'hemicicle.

Aquest qualificatiu es va sentir durant la intervenció de Berja en el marc del debat sobre la iniciativa del grup socialista per penalitzar l'assetjament a les dones que van a clíniques abortives. El president suplent, Alfonso Rodríguez, va aturar la intervenció de la diputada socialista per cridar a l'ordre José María Sánchez García i demanar-li que retirés el que havia cridat. 

Lluny de fer-se enrere, en la primera ocasió, el diputat de Vox va defensar que Berja "no havia dit cap veritat des que havia pres la paraula". Seguidament, Alfonso Rodríguez va cridar a l'ordre Sánchez García per segona ocasió i aquest va replicar que no retirava que la diputada no havia dit "cap veritat". Aleshores, s'ha produït la tercera crida a l'ordre, fet que significa ser expulsat del Congrés dels Diputats. Membres de la bancada del PSOE i Unidas Podemos ho van aplaudir. Quan el diputat va començar a baixar les escales de l'hemicicle, el va aturar Iván Espinosa de los Monteros, un dels portaveus del grup parlamentari d'extrema dreta. Després d'aquesta conversa, José María Sánchez García va tornar a pujar les escales i es va dirigir cap al seu escó. Alfonso Rodríguez, president suplent, li va reiterar que marxés de la sala. Després d'intentar intervenir des de la seva butaca, va baixar les escales i va abandonar l'hemicicle.