No soc massa de donar consells però avui li'n vull oferir un al líder del PP, Pablo Casado: No miris les portades dels diaris d'avui si no vols veure com una gran majoria vol que dimiteixis i com les enquestes enfonsen el teu partit!. Potser Casado no necessita el meu consell i ja està prou nerviós ja que aquest dilluns ha convocat el comitè de direcció del Partit Popular enmig de la profunda crisi interna que travessa la formació. Aquesta reunió de Casado amb el seu equip (prevista per a les 11.00 hores) es produirà un dia després de la concentració que s'ha celebrat aquest diumenge a les portes de la seu del PP, on més de 3.000 simpatitzants s'han manifestat al crit d'"Ayuso presidenta".

"Casado, una dimissió obligada", reclama l'ABC, que avança en portada l'editorial del dia en què demana al president del PP, Pablo Casado, que plegui directament. Diversos dirigents territorials del PP ja alerten d'un desencant de les bases del partit amb la cúpula que lidera Casado. Molts sectors ja comencen a plantejar-se formules per substituir-los. Segons assegurava Europa Press aquest diumenge, el partit es planteja convocar un congrés extraordinari o designar una gestora que lideri el partit de forma transitòria fins que arribi el conclave nacional.

ABC 21 febrero

Sondeig a la portada d'El Mundo, que pronostica una davallada dels populars en cas d'unes eleccions espanyoles: "Casado enfonsa el PP i dispara Vox a tocar del 'sorpasso". La fotografia del dia és per a la manifestació de suport a Ayuso davant de la seu estatal del PP: "No tenen més remei que escoltar els votants". Centenars de persones es van concentrar aquest diumenge al migdia davant la seu del PP en suport de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i van demanar la dimissió de Pablo Casado i Teodoro García Egea pel cas d'espionatge. 'Casado dimisión', 'Casado, bandido, fuera del partido', 'Egea cobarde', 'Ayuso a la Moncloa' o 'Ayuso, valiente, te quiere la gente' són alguns dels càntics que es van corejar.

MUNDO 21 febrero

El Pais també opta per publicar una enquesta a la portada que assegura que l'entrada de Vox al govern espanyol preocupa un 59% dels espanyols. La imatge és per a la concentració de Gènova. Aquest dilluns al matí, segons indica la Comunitat de Madrid, la presidenta Ayuso ja recuperarà la seva agenda oficial institucional per recuperar la "honorabilitat" que ha estat "qüestionada" per "acusacions sense fonament". Fonts del govern madrileny diuen que Ayuso assistirà a la Conferència de Presidents d'aquest dijous i divendres a La Palma.

PAIS 21 febrero

Per la seva banda, La Razón: "Casado descarta un congrés i presentarà un nou full de ruta". Així mateix, reserva espai per al que sembla una imminent explosió del conflicte armat entre Ucraïna i Rússia: "Rússia dona els primers passos per envair Ucraïna". Precisament durant les darreres hores Estats Units ha comunicat que està disposat a mantenir una cimera presidencial amb Rússia, però ha posat com a condició que els russos no envaeixin Ucraïna, i ha insistit en que tot a punta que l'atac és imminent. 

LR 21 febrero

Sondeig electoral a la portada d'El Periódico, que augura una pugna entre el PP i Vox per liderar l'oposició al Congrés dels Diputats: "Vox quedaria a només 20 escons del PP de Casado". El diari indica que els de Casado passen de trepitjar els talons del PSOE a quedar-se per sota del seu registre habitual. La fotografia és per a l'equip masculí de bàsquet del FC Barcelona: "Hegemonia blaugrana". El Barça s'ha proclamat campió de la Copa després de guanyar el Reial Madrid (59-64).

EP 21 febrero

La Vanguardia es fixa en les veus que reclamen a Casado que convoqui una assemblea per renovar la cúpula del partit, que il·lustra amb la concentració davant de la seu del PP a Madrid: "Clam al PP per renovar el lideratge del partit en un congrés". A un lateral, espai per a la crisi a l'Europa de l'est: "Els EUA demanen als seus ciutadans a Rússia que es preparin per evacuar". El president nord-americà, Joe Biden, ha acceptat, en principi, reunir-se amb Vladímir Putin "si no hi ha una invasió".

LV 21 febrero

El Punt Avui commemora els 50 anys de l'estrena de la pel·lícula El padrí, de Francis Ford Coppola: "Padrí etern". Reserva la fotografia central de la portada per al partit de futbol masculí entre el FC Barcelona i el València CF, que ha acabat amb victòria blaugrana: "Bany de superioritat". També espai per al bàsquet: Nikola Mirotic ha estat escollit aquest diumenge millor jugador (MVP) de la Copa del Rei de Granada, després de la final que ha enfrontat el seu equip amb el Reial Madrid i que han guanyat els blaugrana per 59-64. L'hispano-montenegrí succeeix el seu company nord-americà Cory Higgins.

21DCAT 001 page 0001

Finalment, també duu el Barça de bàsquet en portada l'Ara: "La Copa és blaugrana". Tot i això, el titular és per a la situació del PP en plena pugna entre l'equip de Pablo Casado i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: "Creix la pressió perquè Casado dimiteixi". En les últimes hores augmenten les veus que consideren que només un congrés extraordinari pot posar fi al "dany irreparable" que s'està fent al PP. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha deixat caure també aquesta possibilitat en advertir públicament a Casado que si no soluciona aquesta "hemorràgia" hi pot haver un congrés extraordinari, perquè no es pot arribar al juliol (quan toca el conclave ordinari) amb "aquesta ferida oberta".

ARA 21 febrero