Es respira indignació a les portades dels diaris de Madrid. El canvi d'idea de Pedro Sánchez, que ara s'ha obert a parlar amb els partits independentistes catalans de cara a la investidura, ha caldejat els ànims a les redaccions dels diaris estatals.

L'ABC l'acusa de "blanquejar el separatisme" a la seva ronda de contactes i de contradir-se. "Dos dies després de proclamar que no vol un govern ostatge dels independentistes, ara els anomena 'nacionalistes' i es reunirà amb ells", es queixa el subtítol.

"Sánchez se citarà amb els independentistes per negociar el govern", titula El Mundo, asseguren que el president espanyol "inclou ara" ERC dins els seus "socis". La Razón l'acusa de tornar a intentar el "govern Frankenstein" i es refereix a les reunions com "l'últim gir de Sánchez": 

El País és l'únic que intenta col·locar-se entre les files de Sánchez i defensar la seva estratègia. Titula per la negociació amb Pablo Iglesias i, només dins del text, fa referència a les reunions amb els partits independentistes per deixar clar que "La Moncloa no té res a negociar amb els republicans i els neoconvergents".

abc.750 (2)

 

elmundo.750 (2)

 

larazon.750 (2)

 

elpais.750 (2)