Maleïda hemeroteca, deu pensar més d'un. En dies com avui en què el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha retirat les ordres d'extradició i detenció internacional del president Carles Puigdemont i dels quatre consellers a l'exili, és un bon exercici recuperar portades de diaris i comprovar com els fets et poden arruïnar una bona portada. D'exemples, n'hi ha cabassos. Aquí uns pocs exemples de portades de jornades clau del procés per fer memòria.

És el cas de primeres pàgines que informaven el 26 de març del 2018 de la detenció a Alemanya del president Puigdemont. El Periódico de Catalunya titulava "El final de l'escapada", més agosarat era l'ABC amb el premonitori titular "Alemanya acaba amb la fugida i farsa de Puigdemont" o El País que obria a tota pàgina assegurant "La caiguda de Puigdemont liquida la farsa del Govern a l'exili". Res més lluny del que ha acabat passant. 

 

La confiança cega en la justícia alemanya feia que l'ABC donés per feta la detenció i extradició dels exiliats a Bèlgica, Escòcia, Suïssa i Alemanya. "Alemanya marca el camí de retorn dels colpistes fugits". 

El mateix va passar uns mesos abans, concretament  l'1 de novembre del 2017 quan els diaris recollien la roda de premsa multitudinària que va protagonitzar el president Puigdemont a Brussel·les. Era la seva primera aparició pública després d'haver decidit marxar a Bèlgica a causa del setge judicial posat en marxa per la magistrada de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela. L'endemà estava citat a declarar el govern en ple davant la magistrada pels presumptes delictes de rebel·lió i sedició.

En aquesta ocasió El Periódico de Catalunya instava Carles Puigdemont a plegar amb un lapidari "President, deixi-ho estar", mentre que l'ABC donava el president de la Generalitat per acabat amb un contundent "La Justícia assetja Puigdemont".