Pablo Casado ha demostrat, un cop més, que no sap reaccionar amb diligència i intel·ligència davant les adversitats. I ara, amb l’operació Kitchen ho ha tornat a demostrar. Que l’Audiència Nacional estava al darrere de l’espionatge a que va ser sotmès Luís Bárcenas, no era cap secret. Que l’operació havia estat orquestrada des de les clavegueres de l’Estat, tampoc. De manera que no calia ser un linx per preveure que l’operatiu muntat per saber-robar la informació que tenia el tresorer del partit sobre la caixa B acabaria esquitxant de ple el partit. I calia tenir preparada una resposta que anés més enllà del jo no era allà, era un simple diputat del PP a Àvila. Més quan el Tribunal Suprem és a punt de fer pública la sentència del cas Gürtel, el cas que va acabar amb l'era Rajoy.

Ara que s’ha conegut el contingut del sumari de la l’operació Kitchen, que apunta al ministre de les clavegueres Jorge Fernández-Díaz, la vice María Dolores de Cospedal i de retruc Mariano Rajoy, i les darreres declaracions del número dos d’Interior, Fernando Martínez, assegurant que no amagaria res al jutge, Pablo Casado està decidit a moure fitxa i ha decidit deixar anar llast. Almenys això és el que expliquen avui El País i La Vanguardia, que obren les seves portades amb la qüestió que ara preocupa i ocupa el PP. Mentre el rotatiu madrileny sosté que el líder dels populars es distanciarà de Mariano Rajoy quan toqui passar per la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats, l’editat a Barcelona va més enllà i afirma que Casado sacrificarà els implicats, per bé que apunta que a Gènova no es creuen que Fernández-Díaz, Cospedal o Rajoy siguin imputats, tal com demana la Fiscalia per als dos primers. En pocs dies sortirem de dubtes.

I mentre El Mundo avui es pren un break amb aquesta qüestió, La Razón s’hi abona amb una entrevista al que va ser ministre d’Exteriors amb Rajoy, Manuel Garcia-Margallo, que no es talla ni un pèl i apunta cap a la vice Soraya Sáenz de Santamaría, amb qui no manté precisament una relació cordial. “El CNI i vicepresidència? El temps ho aclarirà tot”, assegura l’exministre, que no es cansa de repetir que Fernández-Díaz és d’una "lleialtat absoluta".

elpais

lavanguardia

larazon

La resta del quiosc, amb poques sorpreses. Els rotatius catalans posen el focus avui amb la tornada de les aules, ja sigui a l’escola, l'institut o la universitat, i la feina marcada per la Covid-19, i la divisió amb que JxCat i ERC afronten la possible inhabilitació del president Quim Torra.

elpunt avui

elperiodico

ara

abc