La concessió dels indults cou a la dreta mediàtica, que ja ha posat tota la maquinària a treballar perquè siguin suspesos i els expresos polítics tornin a estar entre reixes. I com veuen que s’estan quedant sols, ja que dos poders fàctics de primer ordre com els empresaris i els bisbes -i això els fa molt de mal- han admès que no era tan mala idea la d’indultar la cúpula independentista, no han tingut més remei que posar tota la carn a la graella i donar corda als recursos dels indults i a explotar al màxim les discrepàncies que han sorgit entre els bisbes de la Conferència Episcopal. I és que això que els bisbes es posicionin a favor dels indults ha portat a una situació inaudita en la premsa de dretes espanyola, avui carreguen contra l’església.

abc

L’‘ABC’ no s’hi posa per poc, i per això dedica tota la seva portada a la qüestió, però no amb un tema com és habitual, sinó amb dos, ja se sap, allò del caldo i les tasses. El títol principal és ‘L’oposició torna els presos als tribunals’ -les ganes de fer el titular de què tornen a presó se’ls veu d’una hora lluny- i el subtítol, ‘Vox i Ciutadans sol·liciten el Suprem que suspengui cautelarment la decisió del govern espanyol i el PP acudeix a Brussel·les’. La segona notícia té encara més mala bava: ‘La Conferència Episcopal es plega als bisbes catalans i justifica els indults’, si s’hi fixen, fins i tot sembla que hi ha una mica de catalanofòbia.

larazon

‘La Razón’ deu ser una mica menys catòlic que el seu germà gran, perquè no parla dels bisbes, però sí que titula amb la situació dels expresos polítics, i ho fa de la següent manera: ‘Moncloa, després dels indults: “No resol el tema de Catalunya”’ i assegura tot seguit que ‘A l’Executiu rebaixen l’optimisme 48 hores després de la mesura de gràcia’ i introdueix una nova variant: ‘El PNB se suma i demana que es reconegui Catalunya i el País Basc com a nacions”.

elmundo

Per la seva banda, ‘El Mundo’ afirma que ‘L’Advocacia de l’Estat apropa l’embargament de Junqueras i Mas-Colell’, i també assenyala que ‘L’Església dona suport als indults després de la pressió que ha liderat Omella’. Aquí la intenció és clara, els bisbes catalans han confós els espanyols, només els cal afegir que potser ha estat per intercessió del maligne.

elpais

‘El País’ és l’únic que es desmarca de la qüestió, cosa que no és cap sorpresa, i es limita a assenyalar que ‘El govern espanyol demana al separatisme que deixi les seves posicions extremes’. Tot seguit informa que ‘Vox i ciutadans presenten els seus recursos contra els indults’.

araelperiodico

elpuntavui

lavanguardia

Pel que fa als diaris catalans, en la varietat es troba el gust: ‘La recuperació dobla el preu del coure i triplica el de la fusta’ a l’‘Ara’; ‘La tornada total del públic als estadis dona oxigen als clubs’ a ‘El Periódico’; ‘Punt final’, sobre la desaparició de la pesseta a ‘El Punt Avui’; i finalment ‘La Vanguardia’, que sí que parla del tema dels indults: ‘Els bisbes demanen la fi de les “actituds inamovibles” després dels indults’.