La campanya de vacunació va molt més lenta del que hauria d’anar. D’explicacions poden haver-hi moltes, des de la manca de refrigeradors per fer-ne una distribució segura fins a la insuficient planificació i organització del personal sanitari encarregat d’administrar-lo passant pel fet d’iniciar la campanya en plenes festes nadalenques. Sigui qui en sigui el responsable i amb la classe política lliurada a un encreuament de culpes, el fet és que la ciutadania i, en especial els grups de risc, són els més damnificats per tot plegat.

Per tot això, els diaris d’avui s’avancen a l’arribada dels Reis d’Orient i ja ens porten el regal per als nens que no es porten bé, carbó. Carbó en forma de portades crítiques amb la mala gestió que s’està fent de la vacuna i que, posats a fer-ho malament, tampoc no proposen gaires solucions.

elmundo

Comencem la repassada per ‘El Mundo’, que dispara amb foc real amb el títol ‘Les CCAA només posen el 28% de les vacunes amb Illa de campanya’, un text que intenta matar dos pardals d’un tret i oficialitzar l’aparent contradicció que Illa ha passat en una setmana -i amb una nominació com a candidat a la presidència de la Generalitat pel mig- de ser un ministre nefast a ser un ministre imprescindible.  

abc

Al seu torn, l’‘ABC’ titula ‘Una vacunació lenta i desigual’, i afegeix que ‘Només 82.834 espanyols han rebut la primera dosi, amb prou feines l'11,5% de les repartides, amb Canàries al capdavant amb el 52,5% davant l’1,7% de Balears'.

larazon

‘La Razón’ titula ‘Vacunació amb comptagotes’ i explica que ‘Malgrat haver-hi 718.575 dosis, Espanya només ha immunitzat 82.834 persones per l’aturada nadalenca i problemes logístics'.

elpais

Finalment, ‘El País’ titula amb la Gran Bretanya: ‘El Regne Unit torna al tancament total davant l’expansió de la nova soca’, però apunta també que ‘El ritme de vacunació revela una gran disparitat entre les autonomies’.

elpuntavui

lperiodico

ara

lavanguardia

Pel que fa als diaris catalans, el tema principal de portada són les noves restriccions dictaminades pel Govern: ‘Aturada forçosa’ a ‘El Punt Avui’; ‘Més restriccions’ a ‘El Periódico’; i ‘Torna el confinament municipal i les restriccions al comerç’ a l’‘Ara’. L’excepció és ‘La Vanguardia’, que prefereix un titular d’àmbit espanyol: ‘Espanya endureix les restriccions després d’un Nadal amb més casos’.