Portades diverses que no saben on fixar-se en els principals diaris, però amb un ull posat a la Xina. Aquest diumenge comença el congrés del Partit Comunista amb la possibilitat que el president Xi Jinping allargui el seu mandat. En un moment, a més, on s'han dut a terme estranyes protestes, en un país on sempre s'han tallat de soca-rel. En aquest sentit, El País, destaca en portada que "China refuerza a Xi mientras busca un nuevo orden mundial". Malgrat tot, no deixa de banda la guerra d'Ucraïna.  "Surovikin, un general despiadado"; "La guerra abre fisuras entre Putin y las élites en Rusia". A la portada també hi ha espai pel calvari d'un mosso: "El calvario de un 'mosso' acusado de 'narco' y absuelto 12 años después". Per altra banda, també hi ha lloc per un reportatge que destaca els problemes que pot dur escriure malament o abreujat per WhatsApp en adolescents i joves. "El 'efecto wasap' en adolescentes: faltas de ortografía y gramática"; "Están convirtiendo a chavales en sicarios".

el pais portada 16 octubre

Protagonisme per les notícies internacionals a la portada de La Vanguardia. Record també per la celebració del congrés del Partit Comunista xinès. També per a un reportatge sobre les dones a Kabul que ho arrisquen tot per una educació. El titular central per: "El alza de precios de hoteles y vuelos golpea al turismo 'low cost'". Amb un titolet que "El fin del modelo puede beneficiar al sector en España, pero viajar se convierte casi en un lujo".

la vanguardia portada 16 octubre

Per altra banda, El Mundo se centra en el PSOE i els barons del partit. "Los barones del PSOE huyen del 'giro a la izquierda' de Sánchez". Hi ha espai també per a "La inoperancia de la Administración provoca una oleada de quejas por el atasco en los trámites" i  "Juristas de todas las tendencias defienden el cambio de un modelo fiscal fracasado". La vista posada en l'Iran on les coses s'estan escalfant: "La revuelta crece en Irán y acorrala a la dictadura de los ayatolás".

el mundo portada 16 octubre

L'ABC també té en portada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb una foto on surt d'esquena: "Nadie quiere emitir el 'reality' de Pedro Sánchez"; "Exteriores se saltó sus propias reglas en los contratos de la Embajada en Washington".

abc portada 16 octubre

El Premi Planeta ocupa la primera pàgina de La Razón amb la guanyadora Luz Gabás. "Luz Gabás enciende el Planeta"; "Teresa Ribera: No es una crisis que se vaya a resolver a muy corto plazo". El Periódico també se centra en el Premi Planeta i també per "Catalunya suma casi 12 millones de suscripciones a plataformas".

la razon portada 16 octubre
el periodico portada 16 octubre

El Punt Avui es fa ressò el concert d'Antònia Font al Palau Sant Jordi. El grup mallorquí tanca la seva gira de retorn esgotant les seves entrades a Barcelona. També menciona el congrés del Partit Comunista xinès en format breu a la part inferior de la portada. 

el punt avui portada 16 octubre

Finalment, l'Ara se centra en el barri del Raval de Barcelona. "El Raval laboratori ciutadà". El rotatiu busca donar veus al barri divers que és el Raval. Destaca també amb una foto una xeringa que la presència de drogoaddictes punxant-se de dia tensa els veïns. Espai també per una entrevista al líder de l'oposició, Salvador Illa:  "La CUP i Junts han dit que Aragonès no és de fiar. Amb nosaltres tampoc no ha complert". 

ara portada 16 octubre