Apareix en algunes portades la fotografia de les jugadores del Futbol Club Barcelona femení passant revista a una companyia dels Mossos d’Esquadra de gala formada davant del Parlament de Catalunya. Per primer cop, un equip esportiu rep la Medalla d'Honor del Parlament en la categoria d’or. La distinció reconeix la feina de les esportistes i del club “per la seva contribució en el creixement, el reconeixement i la professionalització, així com la generació d’igualtat d’oportunitats en el futbol femení”, segons explica la mateixa cambra legislativa a la xarxa social X, abans dita Twitter.

“Sou el mirall de milions de nenes”, diu el president Aragonès en un tuit que explica bé per què és un homenatge merescut. Llàstima que després, la informació no acompanyi amb el mateix èmfasi la solemnitat dels títols. La Vanguardia, per exemple, ni tan sols obre la secció d’Esports amb el guardó: hi dedica mitja pàgina. Per reblar el clau, cap dels tres diaris esportius de Catalunya obre amb l’homenatge a les noies del Barça de futbol femení. Alguna cosa no quadra.

Prepara’t pels dies que venen, que el trio de la benzina ha engegat la serra elèctrica contra l’amnistia, la investidura de Pedro Sánchez, el català al Congrés i al Senat espanyols i tot el que no signifiqui la repetició electoral. La portada de l’ABC parla de “resposta cívica” per fer de cartell de propaganda de la manifestació convocada pel Partit Popular a Madrid el 24 de setembre, dos dies abans de la sessió d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo.

El títol principal d’El Mundo és el mateix. La Razón titula per un argument secundari i suat: hi ha gent de renom del PSOE que rebutja l’amnistia als independentistes catalans i explica que hi ha “contactes” entre socialistes i populars per acordar la investidura en favor de Pedro Sánchez Tu mateix podies fer la llista de mòmies socialistes que proven de convèncer-nos que és millor repetir eleccions abans que acceptar els tractes que proposa el president exiliat Carles Puigdemont. És el mateix guió de sempre, que no es cansen mai de repetir.

L’altre tambor que sona fort a les portades d’aquest dijous és la zombificació de Feijóo, que tindria ja data de caducitat al capdavant del PP i a qui José María Aznar i Isabel Díaz Ayuso “marquen el pas”, segons El Periódico. El diari Ara hi insisteix a tota portada: “Feijóo assumeix l’estratègia d’Aznar”. Tots els diaris coincideixen en aquest punt, cosa que fa pensar en la dificultat del president del PP per mantenir aplegat el partit al seu voltant i la importància gran que atorguen al PP. Almenys a Catalunya, on els resultats electorals dels sectors que aplega el PP no aixequen un gat per la cua.

La Vanguardia
La Vanguardia
 
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
El País
El País
El Mundo
El Mundo
La Razón
La Razón
ABC
ABC