Hi ha dies en què llegir la premsa és ben bé com estar present en una lectura de l'horòscop; els vaticinis no tenen res a veure d'una portada a una altra. Aquest últim dilluns d'agost assistim a la lectura que li fa la premsa de paper al líder del PP i candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo. El president del PP ha definit el seu full de ruta per aconseguir els suports per a la investidura i ha obert la porta a dialogar "amb tothom qui vulgui fer-ho", sense citar directament ni Junts ni PNB. "Parlar sí, però sense xantatges ni subhastes. Ni tampoc sotmetre'm al que volen les minories", va voler deixar clar Feijóo aquest diumenge en el tradicional inici del curs polític popular a Soutomaior". "Feijóo es resigna a liderar l'oposició quan falta un mes per votar la seva investidura". Aquest és el titular d'El Mundo que recull l'acte del PP d'aquest diumenge, on Feijóo va assegurar que "una amnistia és incompatible amb la nostra Constitució, un referèndum d'independència impropi d'un país com Espanya, un govern dèbil conformat per 24 partits i trencar el principi d'igualtat". "Si la investidura depèn de plegar-se més i de cedir més davant dels que volen marxar d'Espanya, la guanyarà Sánchez", va etzibar el president del PP. 

El País
El País

"Les cessions de Sánchez a Junts i ERC alarmen les autonomies", subratlla l'ABC. De fet, el coordinador del PP, Elías Bendodo, afirmava divendres que la seva formació utilitzarà la majoria que té a la Mesa del Senat per encarregar a la cambra un informe jurídic sobre el préstec d'escons del PSOE a Junts i de Sumar a ERC. L'informe, segons Bendodo, ha de valorar "la validesa i la legalitat d'aquestes decisions que s'estan adoptant de 'cambalache' del PSOE amb altres grups parlamentaris". El diari també s'ha traslladat fins al Donbass on s'ha trobat amb tres voluntaris que fan de missatgers en aquesta zona de conflicte i entreguen des de paquets d'Amazon a cascs i ulleres de visió nocturna. 

ABC
ABC

El Mundo afirma que "Feijóo creix des del 23-J, Sánchez es manté i el PNB s'enfonsa". El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, afirma que la seva formació assistirà "per cortesia" a la ronda de contactes que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, pretén fer per la sessió d'investidura, però ja ha avançat que el PNB té "clara" la seva posició i "no estarà en combinacions a les quals entri Vox". Els populars centren les seves esperances en el PNB per obtenir els quatre vots que necessiten, però apunten també a altres latituds. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha afirmat que la seva intenció és reunir-se, tret de Bildu, amb tots els grups parlamentaris, també amb ERC i Junts. 

El Mundo
El Mundo

Les condicions i el recordatori del fet que no acceptarà "xantatges" de Feijóo també aterren a la portada de La Razón. Per la seva banda, el president del PP català, Alejandro Fernández, ha reafirmat que el seu partit no hauria de dialogar amb Junts en el marc de les negociacions per intentar investir el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, president del govern espanyol. "Junts sí és el meu rival", ha publicat Fernández a les xarxes, on ha demanat que algú li aclareixi "de què s'ha de parlar amb ells". A més, ha retret a Junts que és un partit "la tesi essencial del qual és que Espanya és una dictadura dirigida per un rei feixista".

La Razón
La Razón

Segons La Vanguardia  els juristes ja preparen el text de la futura llei d'amnistia. L’exlíder dels comuns al Congrés, l’advocat Jaume Asens, defensava aquest diumenge en una entrevista a El País la constitucionalitat de l’amnistia i remarcava que ja està prevista a la llei. Asens va indicar que l’article 666.4 de la Llei d’enjudiciament criminal ja preveu l’amnistia com a causa d’extinció de responsabilitat penal i ningú ha recorregut aquest article. D’altra banda, va indicar que l’ús d’aquesta figura que s’està estudiant hauria d’afectar totes les parts, també els policies investigats per les càrregues de l’1-O. En tot cas, Asens va rebutjar quedar-se “atrapat” en el nom i ha apostat per pensar en l’objectiu, aclarint que hi ha altres fórmules que s’estudien.

La Vanguardia
La Vanguardia

"Rússia converteix el mar Negre en un nou front bèl·lic", explica El Periódico. Les forces armades ucraïneses van llançar un atac contra una brigada russa a Crimea aquest dissabte, territori actualment ocupat, causant diverses desenes de víctimes entre els invasors. "L'atac contra la 126a brigada de la Flota Russa del Mar Negre ha estat una operació especial realitzada conjuntament per la intel·ligència del Servei de Seguretat d'Ucraïna i les Forces Armades d'Ucraïna", van dir les fonts. Van afegir que per a l'atac es van utilitzar drons sense revelar-ne el nombre exacte i que hi ha desenes de morts i ferits, així com danys en dipòsits de municions.

El Periódico
El Periódico

La premsa catalana celebra el descens de les temperatures i les pluges que l'han acompanyat. El riu Ter baixant amb força és la imatge del dia d'El Punt Avui. L'episodi de pluja a Catalunya ha deixat més de 100 litres al Pirineu i fortes tempestes al litoral, especialment al Maresme i el Barcelonès. En menys de 48 hores, destaquen registres com els 105 litres a Molló (Ripollès), els 103 a Lac Redon (Vall d'Aran), els 92 litres de Sant Pau de Segúries (Ripollès), els 75 de Vilassar de Mar (Maresme), els 68 litres d'Olot (Garrotxa), els 67 de Cabrils (Maresme) o els 54 litres de Malgrat de Mar (Maresme), segons dades de les estacions del Meteocat.

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara explica que el PNB i Junts refan ponts de cara a la investidura i recorda que les dues formacions no dialoguen des de 2017. La ministra en funcions d'Hisenda i diputada del PSOE al Congrés, María Jesús Montero, ha acusat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, de "pura hipocresia" per obrir la porta a la possibilitat de negociar la seva investidura amb formacions independentistes com Junts. En un vídeo difós a les xarxes aquest diumenge, Montero ha recriminat al líder popular que "un dia diu que hi parlarà i el següent diu que no, en funció de qui vol acontentar". Per a la dirigent socialista, Feijóo té una "crisi interna dins del seu partit" i el seu debat d'investidura només "vol guanyar temps".

Ara
Ara