Qui vegi les portades d'aquest dissabte haurà de fixar-se en l'any de publicació d'aquestes. Sí, són de l'any 2022. I sí, novament, en ple segle XXI, es fan passes enrere en el terreny de drets i llibertats. Totes les edicions d'enguany recullen la controvertida decisió del Tribunal Suprem dels Estats Units de derogar el dret a l'avortament, una sentència històrica que és transcendental i que es dona la circumstància que es produeix en el país que presumeix de ser una terra de llibertat i una referència en qualitat democràtica. Però la involució no només es queda aquí. A les primeres pàgines d'aquest dissabte, també es recull la tragèdia que es va viure el divendres a la frontera de Melilla. Més de 2.000 migrants van intentar irrompre al territori espanyol trencant la porta de control fronterer i la resposta de la policia marroquina va ser molt dura. Fins al moment, s'han lamentat 18 morts i centenars de ferits. La reacció del govern espanyol ha estat sorprenent, donat que ha mostrat tot el suport i ha elogiat la tasca de les autoritats marroquines, tot i la contundència desplegada. El viratge en les relacions entre Espanya i el Marroc es constata en fets com aquest.

Anem a pams. L'enfocament de la derogació del dret a l'avortament als Estats Units és diferent en les diverses portades. En aquest sentit, destaquen les imatges escollides per l'ABC i La Razón, que obren amb fotografies de manifestants contraris a la interrupció voluntària de l'embaràs celebrant la decisió del Tribunal Suprem nord-americà. En canvi, l'ARA, que també il·lustra amb una imatge la notícia, opta per una fotografia de manifestants a favor de l'avortament. Els titulars són força semblants entre les diferents capçaleres. Molts d'ells expliquen per indicar que el Tribunal Suprem dels EUA "deroga el dret a l'avortament" i altres s'inclinen per subratllar que, amb la decisió de la justícia nord-americana, la interrupció voluntària de l'embaràs "ja no és un dret constitucional". A La Vanguardia, qualifiquen el Suprem dels Estats Units d'"ultraconservador".

L'altre titular que ocupa bona part de les portades d'aquest dissabte és el caos viscut a la frontera de Melilla. De fet, alguns mitjans obren la seva edició amb fotografies dels fets, algunes esfereïdores, com és el cas d'El Mundo i El Periódico. Sobre els titulars, el de La Vanguardia i el d'El Mundo presenten similituds, ja que ambdós es focalitzen en el dispositiu desplegat per la policia del Marroc. En el cas del primer diari, apunten que "Rabat reprimeix amb duresa el primer gran assalt a Melilla després del gir de Sánchez" i, pel que fa al segon mitjà, indiquen que "Rabat repel·leix un assalt "violent" que acaba en tragèdia". La paraula tragèdia també figura al titular d'El Periódico, que expressa: "Caos i tragèdia en l'assalt a Melilla". 

portada El País 25 junio 2022
Portada El País.
portada El Mundo 25 junio 2022
Portada El Mundo.
portada La Vanguardia 25 junio 2022
Portada La Vanguardia.
portada ABC 25 junio 2022
Portada ABC.
portada La Razón 25 junio 2022
Portada La Razón.
portada El Periódico 25 junio 2022
Portada El Periódico.
portada El Punt Avui 25 junio 2022
Portada El Punt Avui.