Dia d'oasi en mig del desert: avui les portades no parlen de Messi. Després de dies i dies en què l'argentí inundava tots els titulars nacionals i internacionals, avui els diaris només esperen. Aquest diumenge el davanter parlarà per primer cop públicament per explicar què ha passat, possiblement la roda de premsa més mediàtica i esperada dels últims anys en què per fi trencarà el silenci. Per això, els rotatius omplen les portades amb altres temes d'estiu i (no fos cas) alguns amb una mica d'espanyolisme. Així que no, no patiu. La premsa no ha passat pàgina de l'afer, segur que demà no hi haurà una portada que no tingui una imatge de les llàgrimes del Déu del Barça.

Mentre esperen perquè comenci l'espectacle, l'ABC dedica la portada a acusar d'adoctrinament. Avui, però, encara que sembli estrany, no qüestiona l'escola catalana, sinó que se centra en com s'explica la conquesta d'Amèrica a les escoles d'aquest continent: "El odio a España se enseña en las escuelas de América", titulen de punta a punta. El diari també recull la medalla del català Saül Craviotto als Jocs Olímpics de Tòquio: "Craviotto logra su quinta medalla olímpica e iguala a Cal como el español más laureado".

abc.750

Per la seva banda, El Mundo duu en portada una frase de la fiscal Consuelo Madrigal (també coneguda com "l'apuntadora de la Guàrdia Civil"): "Es obvio que el poder ejecutivo quiere controlar el judicial, lleva tiempo minando su independencia". La fotografia, però, com els seus amics de l'ABC, va dedicada a treure pit de l'"orgull espanyol" a través dels Jocs Olímpics. Ho fan amb el lleidatà Saúl Craviotto, que destaquen que s'ha convertit en l'esportista amb més medalles olímpiques de l'Estat: "El rey del Olimpo".

elmundo.750

La Razón avui treu la pala i es capfica en enterrar Podemos després del relleu al lideratge: "Podemos lucha por sobrevivir tras la marcha de Iglesias". I ho acompanyen amb una frase ben lapidària: "Luchan por no quedar reducidos a una sopa de cifras".

larazon.750

La Vanguardia i El País van per lliure. El primer se centra en les places de Formació Professional, que tenen més sol·licituds, i tira de Jocs Olímpics. El segon, fa servir el comodí de la covid i entrevista la ministra de Justícia, Pilar Llop: "Veo bastante improbable que el Supremo anule los indultos".

lavanguardia.750

elpais.750

A casa nostra, les portades també són diverses. El Punt Avui torna a posar en portada la polèmica sobre l'ampliació de l'Aeroport del Prat, que la Generalitat vol que es faci amb criteris mediambientals: "Un aeroport 'verd' impossible". Als peus de la portada, nervis per saber què dirà Messi. L'Ara obre amb una portada poc atractiva: un monogràfic sobre el mercat turístic i una anàlisi de la darrera variant del coronavirus. El Periódico també ho fa fàcil: Jocs Olímpics a tota la portada.

elpunt avui.750

ara.750 (1)

elperiodico cat.750 (1)

Aquest diumenge, portades ben diverses que esperen el que serà la notícia de l'any: l'adéu definitiu a Messi. Comença el compte enrere. Preparats?