El quiosc d'aquest diumenge evidencia diferències clares entre els diaris editats a Catalunya i els de Madrid. Mentre que a la capital de l'Estat la gran notícia és la victòria del Reial Madrid a la final de la Champions League —fet que suposa el 14è títol europeu dels blancs—, els mitjans catalans donen transcendència a qüestions més prioritàries, com ara la llengua catalana, en una setmana que serà transcendental pel que fa al futur de la immersió lingüística a les escoles del país. És el cas d'El Punt Avui, que obre la seva primera pàgina amb el titular "Ara i sempre". El diari explica que "l'ultimàtum del TSJC —que va fixar com a data límit el 31 de maig per aplicar la sentència del 25%— aixeca moltes veus en defensa del català a l'escola i la Generalitat hi presenta un recurs".

Per la seva banda, El Periódico també dedica el tema del diumenge a l'àmbit educatiu, però en aquest cas se centra en el debat sobre l'horari als centres escolars: "L'escola blinda la jornada partida". El subtítol assenyala que "Catalunya aplicarà l'horari continu a infantil i primària, només al setembre, però professors i pares temen que el model es pugui allargar tot el curs, com passa en altres comunitats autònomes". A La Vanguardia, en canvi, no hi ha rastre de la situació de la llengua catalana, sinó que posen el focus en Andalusia, la terra que serà una autèntica prova de foc per a Pedro Sánchez i el futur de la governabilitat a Espanya: "Les eleccions andaluses posen a prova la solidesa de l'esquerra". El divendres d'aquesta setmana que entra començarà la campanya electoral, uns comicis que La Vanguardia sosté que serviran de "termòmetre" per als partits estatals, tenint en compte que és el principal feu del PSOE. Aquest escenari també el destaca El Periódico: "Pendents d'Andalusia". El que es juga l'executiu de coalició al territori andalús és molt rellevant, perquè podria comportar una nova crisi de govern.

Un altre dels eixos que predomina a les portades editades a Catalunya són les eleccions municipals. A Barcelona, la maquinària electoral ja està en marxa. Aquest dissabte, Ernest Maragall va ser proclamat candidat d'ERC a l'alcaldia de la capital catalana. Per la seva banda, Ada Colau, en una entrevista a La Vanguardia, creu que el debat no ha de ser sobre ella, sinó "sobre el model de ciutat". El seu soci de govern, Jaume Collboni, també ja ha activat la precampanya, tot i que encara no se sap ben bé del cert si serà el candidat del PSC a Barcelona. El Punt Avui indica en un subtítol que el socialista "ataca Colau i retreu a la seva sòcia de govern l'activació del clima electoral".

I, finalment, a les rotatives de Madrid no hi ha gaire sorpresa. El Reial Madrid acapara les fotografies d'obertura i els principals titulars: "El Reial Madrid 'augmenta' el seu mite amb un any inoblidable", diu El País; El Mundo es rendeix als blancs amb un "Madrid etern"; l'ABC també aprofundeix en aquesta idea de la dimensió desconeguda amb el títol "Campió infinit" i La Razón opta per "La llegenda guanya la catorzena". Val a dir que La Vanguardia dedica la imatge principal de la seva edició a la nova consecució dels madridistes i utilitza la paraula "conquesta".

portada el punt avui 29 mayo 2022
Portada El Punt Avui.
portada la vanguardia 29 mayo 2022
Portada La Vanguardia. 
portada el periódico 29 mayo 2022
Portada El Periódico.
portada el país 29 mayo 2022
Portada El País.
portada el mundo 29 mayo 2022
Portada El Mundo.
portada abc 29 mayo 2022
Portada ABC. 
portada la razón 29 mayo 2022
Portada La Razón.
portada ara 29 mayo 2022
Portada ARA.