El Reial Madrid ha allargat el seu idil·li amb la Champions League derrotant el Liverpool (0-1) a París per aixecar la 14a Copa d'Europa. El gol de Vinícius i les aturades de Courtois han neutralitzat un Liverpool dominador però imprecís quan no havia de ser-ho.

Courtois salva el Madrid

La final ja ha estat polèmica abans i tot del seu començament, quan milers d'aficionats del Liverpool, uns quants sense entrada, han saltat unes tanques de seguretat i han accedit a l'últim filtre abans d'entrar al camp. Tot això ha endarrerit el xiulet inicial de Clément Turpin, que enlloc de fer-lo sonar amb els senyals horaris de les nou, ho ha fet 36 minuts més tard.

Parada Courtois Real Madrid Liverpool Champions EFE
Courtois ha tingut molta feina en els primers minuts / EFE

Sigui com sigui, i quan sigui, el partit ha començat i ho ha fet amb un guió molt similar a totes les eliminatòries anteriors del Reial Madrid. Els blancs eren sotmesos per un Liverpool que se sentia còmode amb la possessió, vivint en camp contrari i generant ocasions, i erigint Courtois com el salvador, una vegada més, de la fortalesa madridista.

Entre el minut 16 i el 21, primer Salah, després Thiago, i finalment Sadio Mané, han posat a prova el porter belga, que ho ha resolt de forma impecable, i en l'última, la de Mané, amb l'ajuda inestimable del pal. Courtois ha mantingut l'empat, i tot i que el domini del Liverpool seguia sent evident, el Madrid no patia tant.

Gol anul·lat i polèmic abans del descans

I quan tot semblava destinat a anar al descans sense massa més destacable, ha aparegut el Madrid. I ho ha fet com ho porta fent durant tota la Champions. Amb una combinació de sort, errades rivals i de Benzema. Una jugada amb diversos rebots dins l'àrea, i que ha acabat tocant en Alisson, Konaté i Fabinho, i també en Fede Valverde, ha acabat a peus de Benzema que l'ha enviat al fons de la xarxa, però la bandera de l'assistent s'ha enlairat marcant fora de joc.

Karim Benzema Clement Turpin Champions League Final Paris Real Madrid Liverpool EFE
Benzema i Clément Turpin, parlant durant la revisió del gol / EFE

Després d'una revisió d'un parell de minuts que han semblat dues hores, l'equip arbitral ha acabat confirmant que el gol no era vàlid, i amb les pulsacions a mil, el partit ha marxat cap a vestidors. A la represa, el ritme seguia sent alt, però el Madrid es sentia més còmode, sense patir tant com al primer període.

Vinícius desfà l'empat

I després d'un parell d'arribades dels anglesos, gol de Vinícius. El Madrid ha fet de Madrid i ha tornat a demostrar que no necessita gairebé res per fer un gol, en qualsevol context possible. Una aventura aparentment intranscendent de Fede Valverde per banda dreta, centrada, o xut mal executat, ras i potent al segon pal, on el brasiler, guanyant l'esquena d'un pasarell Alexander-Arnold, ha marcat a plaer per desfermar l'eufòria entre el madridisme.

Al Liverpool se li ha passat per cap els enfrontaments del Madrid amb PSG, Chelsea i Manchester City, quan els blancs van sobreviure després de ser netament inferiors durant la majoria del partit, i Klopp ha volgut agitar el seu equip amb canvis de noms i de dibuix, despoblant el mig del camp i afegint atacants.

Vinicius Liverpool Real Madrid EFE
Vinícius celebra el gol amb alguns companys / EFE

I les ha tingut. La més clara, una de Salah al minut 82, quan en l'única ocasió que l'egipci ha aconseguit desbordar, però, Courtois, el millor jugador del Madrid a la final, ha tornat a treure una mà miraculosa. El Liverpool ha seguit atacant a la desesperada, conscients que havien d'esgotar totes les bales que els quedessin.

Però tot el que sobrevolava o s'acostava a l'àrea dels blancs acabava a les mans d'un Courtois que, si ja de per sí és enorme, avui ha semblat un gegant. El Liverpool es frustrava amb cada centrada imprecisa, amb cada ocasió desaprofitada i amb cada canvi o pèrdua de temps, fins que Turpin ha dit prou. Amb el xiulet final, el Reial Madrid ha engrandit la seva llegenda europea amb la 14a, tancant una Champions on ha hagut de superar tots els grans favorits. El Madrid a la Champions sembla imbatible, i una vegada més, s'ha entestat a demostrar-ho quan semblava impossible.

Imatge principal: els jugadors del Reial Madrid celebrant el títol / EFE