Les portades de Madrid d’aquest dijous posen negre sobre blanc quin és el vot que promouen entre els madrilenys. Tampoc és cap sorpresa, però es descaren força. La Razón i El Mundo no expliquen el debat televisat de candidats a la presidència de la comunitat de Madrid, sinó que emeten un veredicte sobre guanyadora i perdedores i fan de la portada un acte més de campanya d’Isabel Díaz Ayuso, presidenciable del PP. L’ABC, el diari que completa el Trio de la Benzina, és més discret: fins que no et llegeixes la lletra petita no t’adones que juga al mateix equip que els altres dos.

Queda El País, que fa aquella cosa sòbria i frugal del periodisme que prova d’explicar en un títol i dos subtítols un debat de dues hores que ha estat, exactament com el diu el diari progre, un carrusel d’acusacions sobre la gestió de la pandèmia. Uns periodistes malvats es preguntaven no fa gaire si en l’actitud imparcial i freda d’aquest diari en la campanya hi influeix el fet que el candidat que li agrada més no té cap opció de vèncer i que tampoc li cau bé la combinació que li podria donar la majoria a l’Assemblea de Madrid —la mateixa que sosté el govern espanyol. En fi. Xerrameca mesquina.

Pel que fa al Trio de la Benzina, el seu capteniment propagandístic en favor de la candidata popular ajuda a aclarir que no han vingut aquí a fer periodisme —si més no en aquest cas— i que és molt baixa l’expectativa que el practiquin en el futur en informar sobre el govern madrileny. Si de les eleccions en surt l’executiu regional que els agrada, el protegiran. Si guanya el que els desagrada, el sotmetran al mateix tractament denigrant que al govern espanyol. És veritat: tot això ja s’ha dit al Quioscos & Pantalles un sac de vegades i de diverses formes. Però és que avui queda ben clar.

A Barcelona, Sant Jordi

Entre els diaris de Barcelona, destacable el detall tècnic de La Vanguardia de deixar com un drap Florentino Pérez, president del Reial Madrid i de la difunta Superlliga, sense anomenar-lo i fent veure que la culpa del fiasco és de… Boris Johnson. A El Punt Avui en fan un títol petit però molt irònic sobre l’alternativa fallida a la Champions: “La Superlliga, pel Barça i el Madrid”.

El Punt Avui també destaca perquè s’ha estimat més posar en portada la foto dels membres sobiranistes de la Mesa del Parlament que presidia Carme Forcadell, que ahir presentava llibre dins del Sant Jordi llarg d’enguany. Forcadell és una dels nou presos i preses polítics per l'1-O. Els altres tres diaris s'han estimat més posar una altra foto de Sant Jordi, la típica postal de les parades de llibres, etcètera. Si et diguessin que és de l’any passat, t’ho creuries. Just saying.

EM

LR

ABC

EP

EPA

LV

EPC

ARA