La Superlliga europea s'està esfondrant. Menys de 48 hores ha durat un projecte orquestrat pels rics i per als rics, que ja des de l'inici semblava fet sense planificació ni criteris en un món del futbol ple de guerres. Els grans tòtems i poders es van enfrontar a un projecte de dotze equips fundadors que han anat perdent efectius.

Florentino Pérez es va quedant sol

Aquest dimarts a la nit el Big Six anglès es va esborrar de la competició. Les pressions del govern britànic i la força de les aficions han obligat el Manchester City, el United, el Liverpool, el Chelsea, l'Arsenal i el Tottenham a fer un pas enrere i abandonar la Superlliga. Un cop dur per als grans impulsors, Florentino Pérez, president del Reial Madrid, i Andrea Agnelli, president de la Juventus, però també per als dirigents i propietaris que encara estan dins de la competició com són Joan Laporta (Barça), Miguel Ángel Gil Marín (Atlètic), Paul Elliott (Milan) i Steven Zhang (Inter).

No podia anar per bon camí un projecte que en tot moment ha estat protagonitzat per la improvisació i la falta de transparència. No és normal que la gran presentació de la Superlliga fos amb el cap del projecte, Florentino, visitant el programa 'El Chiringuito'. Ni roda de premsa, ni explicacions, ni un format detallat, ni criteris per seleccionar els no-fundadors... tot plegat ha estat un ridícul espantós.

Florentino Perez president Reial Madrid Europa Press 2

Florentino Pérez fent un parlament / EuropaPress

La premsa reconeix el ridícul de la Superlliga

I aquesta sensació d'improvisació ha hagut de ser resolta amb reunions d'urgència i a deshora. En plena matinada la Superlliga ha emès un comunicat de la trobada entre els clubs fundadors restants sobre què fer amb la competició després de la marxa del Big Six. El Reial Madrid, el Barça, l'Atlètic, el Milan, la Juventus i un Inter amb molts dubtes han afirmat que el proper pas serà "refer el projecte". A més, consideren que l'actual "statu quo del futbol europeu necessita canviar" i que els grans clubs necessiten ajuda econòmica en un moment tan crític com l'actual.

La premsa catalana i espanyola reconeix el ridícul del projecte. I en destaquen que el factor clau per a aquest ensorrament de la Superlliga ha estat el "Brexit" dels sis clubs anglesos.

Marca Portada 31 04 2021

Sport Portada 31 04 2021

L'Esportiu Portada 31 04 2021

Mundo Deportivo Portada 31 04 2021

As Portada 31 04 2021

I si mirem cap a Anglaterra, França o Itàlia, la Superlliga també trontolla.

The Times Portada 21 04 2021

Daily Mail Portada 21 04 2021

Telegraph Portada 21 04 2021

Express Portada 21 04 2021

Metro Portada 21 04 2021

Star Portada 21 04 2021

L'Équipe Portada 21 04 2021

Corriere dello Sport Portada 21 04 2021

Tuttosport Portada 21 04 2021

Silenci del Barça

Qui de moment es manté a l'expectativa és el Barça. El club blaugrana encara no s'ha pronunciat des del comunicat de dilluns al matí en el qual confirmava la seva participació en la Superlliga​. Tot i el silenci, el Barça i Joan Laporta han jugat bé les seves cartes i, segons va afirmar TV3, els socis culers tenen l'última paraula.

Així doncs, tot i que el passat mes d'octubre Josep Maria Bartomeu va confirmar durant el seu parlament de comiat la presència del Barça a la Superlliga, la renúncia és possible. L'Atlètic de Madrid, la Juventus, l'Inter i el Milan, però, tindran un paper diferent. I el Reial Madrid, presidit per Florentino Pérez, serà l'últim a baixar d'un vaixell que s'enfonsa pel seu orgull.

 

Imatge principal: Florentino Pérez durant una roda de premsa del Reial Madrid / EuropaPress