Les portades d’aquest dissabte, si se’n treu el suc de totes plegades, o si se les interroga adequadament, deixarien anar dues indicacions. Una, al PP. L’altra a Podemos. A Casado i la seva gent els hi diuen que les eleccions es guanyen al centre més que provant de treure-li el pa del cistell a la ultradreta i les seves pulsions nacionalistes. A Iglesias, Errejón i la seva gent, els avisen que els personalismes que els fracturen posen en risc la majoria que va emparar l’actual govern espanyol de Pedro Sánchez. Cada diari remarca un o altre avís i li dona diferent to. Si se’n vol triar un,  potser és La Vanguardia el diari que en fa el millor resum als seus titulars.

Dues curiositats de les portades d’avui. Una: si els protagonistes de les protestes, aldarulls i agressions d’ahir a Barcelona haguessin estat alguns independentistes, la cara que farien els diaris potser seria una altra —i els indepes també. Els taxistes, però, se’n surten prou bé. Els diaris semblen més aviat comprensius i tenen molta cura de no criminalitzar a tot el col·lectiu del taxi per culpa dels que han manifestat amb violència el desacord amb el projecte de normativa catalana dels vehicles de lloguer amb conductor.

Sembla, però, que hi ha dues mesures diferents a l’hora de valorar les protestes, aldarulls i agressions, segons qui les protagonitza.

L’altra curiositat és l’efecte que fa llegir seguits els titulars de la columna de la dreta a El País si es traslladen a Catalunya i Espanya. Fa pensar.

LV

EP

EPC

ABC

LR

AVUI

ARA