El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha avisat al fins ara candidat per la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, que la formació està per sobre de la seva "ambició personal" i que Podemos sortirà a guanyar en les pròximes eleccions autonòmiques de Madrid juntament amb Izquierda Unida i la resta dels seus aliats amb el full de ruta que s'havien marcat.

Encara que en el comunicat no esmenta les mesures que prendrà la direcció estatal del partit contra Errejón per la seva decisió unilateral, Iglesias diu que se sent "tocat" i "trist" per la decisió d'Errejón d'iniciar un "nou projecte polític personal" al costat de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i lamenta a més que li ho hagin ocultat.

"Amb tot el respecte, Íñigo no és Manuela. A la Comunitat de Madrid i en tots els altres municipis del nostre país, Podemos sortirà a guanyar, construint amb Izquierda Unida i amb la resta d'aliats d'Unidos Podemos i candidatures municipalistes d'unitat. I ho continuarem fent amb la societat civil i amb la gent", ha dit Iglesias en un missatge a les xarxes socials.

El líder morat, que va deixar a final de desembre la primera línia política en ús de la seva baixa de paternitat, ha fet un parèntesi en el seu retir temporal per prendre les regnes de la gestió d'una de les crisis més importants que ha travessat Podemos des que va nèixer fa just cinc anys.