Qualsevol que es dediqui a la narració de fets té assumit que en tot relat ha d’haver-hi un conflicte que relligui la trama i n’asseguri l’evolució. Altrament, ens trobaríem amb una història ensopida o, pitjor encara, sense història que explicar. I encara que el periodisme no sigui ben bé el mateix, perquè parteix d’una matèria primera que no és altre que la realitat i les coses que passen, sempre hi ha un cert marge per la interpretació dels fets, que al capdavall és la raó de ser d’aquesta professió. Ara bé, sempre existeix la possibilitat d’estirar més el braç que la màniga, i una evidència d’això és el fet que si no tens enemics, de vegades te’ls has d’inventar

portada abc

I això és el que fan aquest diumenge alguns diaris en les seves portades, com l’‘ABC’, que aprofita una manifestació multitudinària a Bilbao a favor dels drets dels presos d’ETA que, per a més inri, va comptar amb la participació de Junts i ERC, per jugar el sempre efectiu comodí d’ETA i amb la intenció de sempre, soscavar el govern espanyol de Pedro Sánchez. Així, el titular principal és ‘Més de 5 milions’, en referència a les indemnitzacions que els membres de la banda terrorista no han pagat a les seves víctimes, per relligar-ho, amb l’efectiu recurs dels punts suspensius amb un '... i els socis de Sánchez demanen “claus” per a la seva llibertat'. Per rematar la portada, un tercer titular explica que ‘Bildu reuneix a Bilbao representants de Junts, ERC i BNG en la marxa pels presos’. El combo d’enemics complet, vaja.

portada elmundo

‘El Mundo’ no es queda enrere en aquesta filosofia dominical quan explica, amb el recurs pseudoperiodístic d’un titular que és una frase literal no atribuïda a ningú en concret, que “Les cessions a Junts descobreixen les febleses del govern espanyol”. La frase, en tot cas, prové d’‘Alts càrrecs de PSOE i Sumar’ que, atenció, ‘analitzen les capitulacions de Sánchez’. Vaja, furguen en una eventual divisió interna en la que gent no identificada explica allò que volen llegir els lectors d’aquest diari, que Sánchez és un feble que ha capitulat davant les exigències del sempre insaciable nacionalisme català.

portada el pais
larazon.750

Repassats aquests dos diaris, la resta fa baixada. ‘El País’ exerceix el seu paper tradicional de BOE amb una entrevista a Pedro Sánchez, on aquest explica que “Expulsar migrants competeix a l’Administració central”, i afegeix un tema que complementa el debat actual: “Calella i Ripoll desperten en Junts el discurs antiimmigració”. A ‘La Razón’, en canvi, aposten per entrar en la campanya electoral gallega amb una entrevista a Alfonso Rueda, president del govern gallec, que assegura que “Sánchez també es presenta a les eleccions”.

portada lavanguardia  
elperiodico cat.750
ara.750
elpunt avui.750

Pel que fa al quiosc català, destaca l’entrevista de ‘La Vanguardia’ al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que assegura que "La llei d’Amnistia ha de ser molt sòlida perquè hi ha risc de boicot". A ‘El Periódico’ expliquen que 'Madrid avança BCN en el duel dels concerts', mentre que a l’'Ara' el titular principal és pel dossier ‘Una qüestió de nas’, sobre el sentit de l’olfacte. Finalment, ‘El Punt Avui’ recorda que els diumenges publica el seu suplement ‘L’econòmic’ amb un titular que assegura que ‘La banca exhibeix fortalesa’.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!