Cap dels diaris del Trio de la Benzina du en portada que Jordi Cuixart ja ha recorregut la seva condemna al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg. El seu cas és el que presenta amb més claredat la injustícia de la sentència sobre l’1-O. Tampoc en diuen res El País, La Vanguardia i El Periódico, que en aquest punt es comporten com els altres tres diaris madrilenys, un perquè ho és i els altres perquè tal. En són molt lliures, esclar. Ara, després que ningú no s’espanti. L’Ara i El Punt Avui ho tenen ben gran. Als seus lectors res relacionat amb aquest cas no els agafarà per sorpresa. El Punt obre, però, amb la rebaixa del 40% dels màsters universitaris, que vindria a ser com si et regalessin l’últim any de carrera, per fer-t'ho curt. No està malament.

Enganxant amb aquest afer universitari, una coseta interessant a La Vanguardia (El País també ho té, però petitet) aixecarà els ànims dels que encara es creuen allò de la decadència de Catalunya. L’empresa catalana Wallbox, fabricant de carregadors de vehicles elèctrics, ja és un unicorn, com s’anomena a les startups valorades per la borsa en més de mil milions de dòlars. A Espanya hi ha dues empreses així, Glovo i Cabify. Es calcula que Wallbox arreplegarà prop de 1.400 milions de dòlars la tardor que ve, en sortir a la borsa de Nova York. Els propietaris, Enric Asunción i Eduard Castañeda, han dit que de Barcelona no es mouen. Enhorabona i endavant. De decadència ja en parlarem un altre dia.

Cosetes

Gairebé no hi ha res a les portades d’avui. Només cosetes. Els del Trio de la Benzina estan esfereïts, indignats i ofesos pels indults que el govern espanyol diu que vol concedir als presos polítics catalans. Fa dies que han activat tots els mecanismes per fer saber les perfídies i traïcions de Pedro Sánchez, que aquest dijous inclouen desprestigiar els companys de coalició del PSOE (d’això se n’ocupa l’ABC i, secundàriament, El Mundo); denigrar l’Executiu a propòsit de la gestió de la pandèmia (feina que fa El Mundo, a qui no li falta raó en aquest cas), i presentar al PP com la força victoriosa i salvadora, etcètera, tasca que avui toca a La Razón, que ho explica a costa de la fallida de Ciutadans arreu d’Espanya.

El Mundo s’escandalitza perquè una direcció general que depenia del Departament d’Economia continua depenent del Departament d’Economia, però com que és la que decideix com es gasta la publicitat oficial, se li suposa perfídia, malignitat i roinesa. Aviam, algú se n’ha d’encarregar, oi? Aquest diari i La Razón també celebren el retorn de Plácido Domingo als escenaris espanyols. Feia un any i mig i diversos escàndols i daltabaixos que el tenor resident a les Amèriques no cantava al seu país. Sembla que no pot cantar enlloc més. Res. Cosetes.

LV

EPC

EPA

ARA

EP

EM

ABC

LR