Les portades d’avui porten una forta càrrega viral. Només la celebració estiuenca de la Diada de Sant Jordi trenca amb el pessimisme en què estem instal·lats després dels rebrots de coronavirus. La saturació del centres d’assistència primària, de les residències, els contagis, la possibilitat de tancar els locals d’oci nocturn, l’aprovació parcial i amb bronca del pla de reconstrucció al Congrés... I entre tot això, el trident mediàtic de la dreta espanyola té en el punt de mira a Podemos i el seu líder, Pablo Iglesias.

La formació lila no passa pel seu millor moment. La patacada a les eleccions gallegues i basques, fruit de les divisions internes i de la factura que li està passant el govern de coalició i les revelacions sobre el cas Dina són una prova de la debilitat de formació. En aquest context, el trident sembla disposat a furgar en la ferida. El Mundo li té jurada a Pablo Iglesias i si en el passat no descansava per demostrar les connexions dels podemites amb els chavistes veneçolans, ara resulta que Iglesias ha fet negocis amb, atenció, l’Iran. Així ens ho il·lustra avui amb el segon capítol de la història sobre la milionada que hauria injectat l’Iran a la productora de Pablo Iglesias.

Caixa B

La Razón se suma a l’operació de persecució sistemàtica de la formació lila amb la denúncia que investiga un jutjat de Madrid contra la formació lila per finançament il·legal, blanqueig, administració deslleial i revelació de secrets. La caixa B de Podemos, en diuen. Com la que tenia el PP i per la qual ha estat condemnat, ves per on. La carregada contra Podemos la completa l’ABC, que passa factura als inquilins de la Moncloa per la seva impossibilitat d’haver tirat endavant el pla de mesures socials i econòmiques per la reconstrucció. L'estratègia està ben clara.

Capítol a banda, els diaris editats a Catalunya, on llibres i roses en són els protagonistes. Un Sant Jordi estiuenc que pretenia donar un moment de calma al sector, i que els rebrots han tornat a deslluir. Tot i això, bon Sant Jordi (atípic).

larazonelmundoabc

Araelpuntavuielperiodicolavanguardia

elpais