La premsa internacional s’ha fet ressò aquest dimarts de les dures penes que han recaigut sobre els líders independentistes i de les protestes que van tenir lloc durant el dia d’ahir. Si la intenció del Tsunami Democràtic era internacionalitzar el procés amb l’ocupació de l’aeroport del Prat, la veritat és que les imatges dels Mossos carregant amb duresa contra els manifestants han donat la volta al món.

wall street journal

Un dels diaris més influents dels Estats Units, The Wall Street Journal, és dels que reflecteix la qüestió amb més notorietat, amb foto i títol principal de portada. Una imatge d’un agent policial clavant cop de porra a manifestants il·lustra l’article titulat "La violència esclata mentre Espanya condemna els líders separatistes catalans".

financial times

Al seu torn, el britànic Financial Times utilitza també una fotografia de càrregues policials sota el titular "Les condemnes als separatistes provoquen malestar a Catalunya".

frnakfurter

Un altre diari important que es fa ressò de les condemnes és l’alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung, que ho porta a portada amb el titular "Llargues condemnes per als separatistes catalans".

the national

Per la seva banda, l’escocès The National es fa ressò de les protestes assegurant que "La UE ha d’actuar després que els líders independentistes catalans hagin estat empresonats 100 anys". Aquest diari, a més, inclou una estelada dins de la seva capçalera.

morgen belgica750

italiarepubblica.750

delo eslovenia

the guardian

També porten a portada les protestes diaris d’altres països com el belga De Morgen, l’italià La Republicca, l'eslovè Delo i el britànic The Guardian.

independant.750

Finalment, el nord-català L’Independent també dedica la seva portada a la situació a Catalunya (sud), amb imatge d’una de les concentracions i el titular "Ira".