L’ampliació del Prat fa més d’una dècada que va i ve, endarrerida i ajornada. Aquest cap de setmana, però, és el tema de moda a les portades dels diaris de Barcelona. Dissabte era La Vanguardia que aixecava la llebre amb la idea de fer una tercera pista sobre el mar. Aquest diumenge tant l’Ara com El Periódico dediquen espai a la cosa. L’Ara sembla també molt engrescat amb la proposta marítima i presenta una visió artística de la pista davant el litoral que és una mica més entenedora que el gràfic de La Vanguardia. Ara bé, el diari dels Godó té el vent de cua perquè ha picat el primer de tots i s’aprofita de les reaccions que ha generat la seva informació més editorial de dissabte per seguir més endavant. El Punt Avui, en canvi, no li diu a l’afer ni ase ni bèstia, si més no en portada. En fi, se’ls veu a tots molt a favor d’ampliar l’aeroport sigui com sigui. Aquest tema seguirà ben viu la setmana que ve.

La Razón entrevista a Francisco Núñez, candidat del Partido Popular a la presidència de Castilla-La Mancha. L’actual president de la regió és Emiliano García-Page, un nacionalista espanyol i crític de Pedro Sánchez, en l’estela del seu antecessor manxec, José Bono. Page sovinteja els diaris del Trio de la Benzina, on representa el paper de socialista crític amb el sanchismo —ell i Bono són perfectament intercanviables per qualsevol dirigent del PP— i els ajuda a presentar una imatge d’imparcialitat. A canvi, ells l'amaguen sota l’àlias “barons regionals socialistes” o un de semblant. Page, a més, és molt agraït: sempre està de guàrdia, disponible. Per això l’entrevista de La Razón té un títol estrany: “Page només es distancia i critica [Pedro] Sánchez perquè creu que això li dona vots”, diu el candidat Núñez. No seria més lògic que Núñez proposés un programa alternatiu o que critiqués la labor de l’actual govern? Per exemple, la construcció d’un dels hospitals més grans d'Europa, d'un quilòmetre de longitud, a Toledo, ciutat que no arriba als 90 000 habitants (la província en té gairebé 690.000, això sí) i és a 75 quilòmetres de Madrid, amb AVE i tot. Page, per cert, és de Toledo.

En el fons, aquest títol ajuda més que castiga a Page. Si no hi ha res de mal en la seva obra de govern, és ben espanyoleru i ja és crític amb Sánchez, quin sentit té votar un altre candidat, el que sigui? Què aporta votar al PP? També deixa a Núñez com un badoc perquè es queixa que Page actua per a obtenir vots. És dolent, això, si ets polític? Per quina altra raó ho hauria de fer? No ho fa Núñez també? Fa 36 anys que Page es dedica a la política, des que en tenia 18. Potser Núñez pensa que ha sobreviscut per amor a l’art i amb propòsits estrictament intel·lectuals. El títol també ajuda al diari, que ha donat sempre molta volada a Page com a socialista espanyol bo i homologable i ara, de sobte, no el pot presentar pas com el dimoni escuat i l'anti-Espanya per ajudar Núñez. Els lectors vigilen la puresa política del diari. No te la pots jugar i menys encara per un candidat que sembla que està a la lluna de València.

El Periódico
El Periódico
Ara
Ara
La Vanguardia
La Vanguardia
El Punt Avui
El Punt Avui
El País
El País
El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón