Un dia més el trio de la Benzina s’abonen en la causa contra l’amnistia, contra l’independentisme i contra Pedro Sánchez. Cada rotatiu, això sí, apunta aquest dilluns en una direcció amb el comú denominador de la protesta a Pamplona contra la “traïció” del PSOE per lliurar l’alcaldia a Bildu. En línia a la croada iniciada pel PP a Europa contra la llei d’amnistia, El Mundo dicta als magistrats del Tribunal Suprem què han de fer quan els hi arribin els recursos anunciats ja a bombo i plateret pels partits de la dreta i la dreta extrema espanyola. Res de passar pel Tribunal Constitucional, presidit per l’amic de Sánchez Cándido Conde Pumpido.  El que cal fer és recórrer a la justícia europea i plantejar una qüestió de constitucionalitat davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el TJUE, ja que es tracta d’una llei inconstitucional i contra el dret comunitari. Es tracta, ves per on, de fiar-ho tot a la justícia europea. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha mostrat convençut que els tribunals, espanyols i europeus, derogaran la llei que s’està tramitant al Congrés dels Diputats.  Vist com els hi ha anat fins ara davant les instàncies europees, el PP i Vox es podrien endur una sorpresa. Europa no és Espanya, i la seva justícia tampoc.

Més Tsunami Democràtic

L’ABC, per la seva banda, posa el focus, per enèsima vegada, en el Tsunami Democràtic. En la seva obsessió de donar volada als informes de la Guàrdia Civil, aquest dilluns assegura que dos sospitosos de terrorisme van actuar en boicots del tsunami. La tesi del jutge García-Castellón que el Tsunami Democràtic és terrorisme, i amb terrorisme no hi ha amnistia ni per a Carles Puigdemont ni per a Marta Rovira. Per acabar de rematar-ho, un d’aquests “sospitosos de terrorisme”, va ser detingut en una operació contra el comando Barcelona d’ETA.  Només els falta dir que Tsunami era ETA...  Per últim, La Razón tira avui d’enquesta per assegurar que Feijóo consolida la majoria absoluta del centredreta gràcies a les cessions de Pedro Sánchez a Puigdemont i el lliurament de l’alcaldia de Pamplona a Bildu.

En aquest context d’enfrontament total entre el PSOE i el PP, La Vanguardia entrevista avui la secretaria general del PP, Cuca Gamarra, que dona per fet que no hi haurà, a curt termini, una trobada entre Sánchez i Feijóo. Assegura la popular que Sánchez vol una fotografia amb el líder popular per blanquejar-ne d’altres. La que es farà amb Pere Aragonès aquesta setmana? La que tindrà lloc en un futur no molt llunyà amb Carles Puigdemont? I un altre cop, Europa. Gamarra està convençuda que les eleccions europees són claus per a Espanya per l’amnistia. Una vegada més ho fien tot a Europa. 

elmundo
El Mundo
abc
ABC
larazon
La Razón
lavanguardia
La Vanguardia
elpais
El País
elperiodico
El Periódico
elpuntavui
El Punt Avui
Ara
Ara
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!