Que Felip VI ha dormit aquesta nit a Barcelona ens ho hem de creure. Ningú no l’ha vist. Va arribar ahir diumenge al vespre i va accedir a l’hotel que porta el nom del seu pare per la porta del costat mentre centenars de persones li donaven la benvinguda (metafòricament parlant) a cop de cassola en una Diagonal més que blindada.

Doncs d’aquestes protestes, a les portades dels diaris impresos a Madrid, no en trobaran testimoni. Únicament el diari El Mundo se’n fa ressò. No interessa fer saber a la resta d’Espanya que el Rei no és benvingut a Catalunya, amb qui va trencar definitivament amb el seu discurs del 3-O. Per això ha d’arribar d’amagat i protegit per un ampli dispositiu policial que l’aïlli del que passa al carrer. Amagat i aïllat, com diu La Razón.

elmundo

El PAIS 4 nov

LR 4 nov

ABC 4 nov

A Catalunya el quiosc no pot amagar als seus lectors la realitat, encara que hi ha moltes maneres de presentar-la. La Vanguardia acompanya la foto de les protestes amb una crònica en què destaca el compromís del Rei i la princesa de Girona amb Catalunya. El diari monàrquic per excel·lència de Catalunya fa la seva feina, com també El Punt Avui, però just als antípodes. L’Ara mira cap a una altra banda i El Periódico fa una més que discreta crida en què destaca la màxima alerta policial per la visita reial. Casulament tots dos coincideixen a donar la foto al campió del món de Moto2, Àlex Máquez.

Ja veurem demà quin tractament trobem al diaris de Madrid, de la visita discreta, per no dir clandestina, del monarca espanyol. 

elpuntavui

LV 4 nov

EP 4 nov

ARA 4 nov