Quan falten hores per a la segona votació de la investidura espanyola sembla que tot està trencat. Filtracions, retrets i cap acord. Aquest és l’escenari en què estem després de negociacions in extremis que es trenquen i es reprenen, amb passos al costat i de passos endavant, de mercadeig de ministeris i vicepresidències, de retrets en obert a l’hemicicle del Congrés... Això sí que és un Dragon Khan! I ja veurem quantes voltes i loopings farem fins que arribem al final del recorregut: una segona oportunitat al setembre? Eleccions al novembre?

Davant la incertesa per la ruptura de les negociacions, les edicions impreses dels diaris es resisteixen a donar per impossible un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podemos vist com han anat les coses els darrers dies. Ningú no gosa arriscar-se a donar per fet que avui no hi haurà investidura. En política tot és possible. Així s’expliquen titulars com el de l’ABC, “Investidura difícil, govern impossible”, o el d’El Mundo, “Sánchez se la juga”.

ABC 25 juliol

EM 25 juliol

Altres han optat per no intentar interpretar l’espectacle en què s’ha convertit la negociació d’aquest govern de coalició que, segons La Razón, no vol el 62% dels votants del PSOE. El rotatiu publica una enquesta segons la qual el 66,7% dels espanyols no vol la portaveu de Podemos, Irene Montero, com a vicepresidenta. Els espanyols o Marhuenda? Els espanyols o Sánchez? Tot dependrà del que passi les pròximes hores. Marxarem de vacances amb un govern en funcions o amb un govern de coalició?

La Razón

El País

 

ARA 25 juliolLV 25 juliol

Hi ha però a qui això de la investidura espanyola li cansa i opta per portar la mirada cap a casa nostra. És el cas d'El Punt Avui, que destaca com el procés no ha aturat la inversió estrangera a Catalunya. 

El Punt Avui