Finalment arriba el debat d’investidura, amb el PSOE i Unidas Podemos negociant a contrarellotge un acord de govern. Poc s’ha filtrat d’aquest cap de setmana de reunions per formar el primer govern de coalició d’esquerres des de la Segona República. Es constata a les portades d’aquest dilluns de juliol. A totes menys a una. L’ABC prefereix posar el focus en els amics de Podemos, i no es tracta dels independentistes, no. Aquest cop opta per Veneçuela. Les amistats perilloses d’aquells que entraran, si la cosa no s’esguerra en l’últim moment a la Moncloa.

Així, el rotatiu madrileny “destapa” la trama de Nicolás Maduro per burlar les sancions dels Estats Units. Un portada pòster amb un enfadat Maduro i la reproducció d’uns documents que pretenen demostrar la gravetat dels fets i, com sempre passa, amb prou feines es pot llegir el que diuen. La gran scoop és que Veneçuela recapta taxes aeroportuàries a través d’una App i les desvia a través de, atenció, la Xina i Rússia. Els comunistes amics dels podemites, altre cop sota sospita. Davant d’aquest escàndol, quina importància té una investidura? Mirin, mirin amb qui pactarà Sánchez.

ABC 22 juliol

Les amistats perilloses de Podem amb l’independentisme i com condiciona el pacte de govern treuen també la poteta a les portades. Mentre El Periódico apunta que Catalunya, el número de vicepresidències i els pressupostos són les grans dificultats per a l’acord, La Vanguardia destaca que el PSOE posa límits a la posició de la formació que lidera Pablo Iglesias, el del responsable pas al costat, sobre Catalunya.

El debat que comença avui dilluns promet. I preparin les crispetes, que La Razón ens avança que Santiago Abascal s’estrenarà a l’hemicicle del Congrés dels Diputats amb el segell made in Spain i un dur discurs sobre Catalunya. Serà, de ben segur, el primer de molts.

EL PAIS 22 juliol

EP 22 juliol

MUNDO 22 juliol

ARA 22 juliol

 

La Razón

La Vanguardia

El Punt AVUI