Cantava Serrat “cada loco con su tema...” i les portades d’avui, les de l’inici de la campanya electoral exprés del 10-N, segueixen fidelment aquest camí, perquè en campanya ja porten moltes setmanes, molts mesos. Així les primeres pàgines dels diaris que trobem avui al quiosc hi ha qui opta per fer, ras i curt, campanya de forma descarada, altres dissimulen i d’altres senzillament la deixen en segon pla i van a la seva, més interessats en seguir explotant el fals relat d’un independentisme radical que, ves per on, té previst impedir l’exercici democràtic de votar.

Així El Mundo assegura que els Mossos d'Esquadra estan en alerta davant l’ocupació dels col·legis electorals el 10-N. Sembla que en tinguin ganes que això passi. Expliquen que s’ha detectat un pla dels CDR per alterar la jornada electoral “amb violència” -la paraula maleïda- i “amedrentar” els votants constitucionalistes. Serà que els altres, els independentistes no voten! Així, expliquen, agents de la policia es tancaran dins dels col·legis per evitar “assalts radicals”. Això recorda el 1-O, però tot just el contrari...

elmundo

Qui sí que fa campanya, sense embuts, és l’ABC, que dedica la seva portada pòster a un Pablo Casado que no enganya malgrat haver-se deixat la barba per semblar més madur i més solvent. Una portada que podríem trobar penjant d’un fanal (ah no, que aquest campanya sortosament han decidit no fer-ho) i on es poden llegir les paraules ESPANYA i BAIXADA D’IMPOSTOS amb un cos de lletra fora de mida pel que és habitual. 

També La Razón, encara que no tan descaradament, fa campanya pel líder del PP, deixant clar que ara no governaria amb Vox (bé ho ha fet a Andalusia, Madrid, Múrcia...) i que Ciutadans és un soci útil, però poca cosa més. El diari de Marhuenda clama per tornar al bipartidisme i el títol de l’editorial que avui porta a portada ho diu tot: “Tot el vot de la dreta és útil” (i només li falta dir si és per Casado millor).

abc

larazon

Els diaris editats a Catalunya, més clàssics, si que posen èmfasi en l'inici d'una campanya marcada per la sentència del judici al procés. Només El Punt Avui posa l'ull en una altra qüestió, cabdal per al Govern, el 155 digital que ha posat en pràctica el govern en funcions de Pedro Sànchez a poques hores de l'inici de la campanya per obligar l'executiu català a utilitzar servidors de dins la UE, una invasió competencial en la línia del que és habitual a Moncloa.

elpunt

ara

lavanguardia

elperiodico

elpais