"Artur Mas condemna el seu equip a pagar les factures del 9-N". Amb aquest títol, acompanyat de diverses fotografies amb el rostre dels llavors membres del Govern que van participar en la consulta del 2014, l'ABC obre la seva portada.

A les fotografies, es pot veure l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega, l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau o l'exconseller de la Presidència Francesc Homs. Acompanyant les imatges, hi posa el càrrec i els diners que, segons ells, haurien de pagar: 465.455 euros cadascun per arribar als cinc milions d'euros que els exigeix la justícia espanyola.

El Tribunal de Comptes va ampliar ahir les actuacions que ja tenia en marxa contra els responsables d'organitzar el 9-N, amb la incorporació de set nous alts càrrecs, i els ha citat per aquest mateix 25 de setembre per reclamar-los el pagament de la fiança, que podria xifrar-se en 5,2 milions d'euros que es calcula que va costar aquella convocatòria. En cas de no fer-la efectiva, se'ls embargaran béns fins a cobrir aquesta quantitat. Es tracta d'una fiança per garantir que poden afrontar la condemna si aquesta es produeix finalment.

El Tribunal va convocar l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega, la consellera Irene Rigau i l'exconseller Francesc Homs i a set alts càrrecs més del Govern: l'aleshores secretari de Presidència Jordi Vilajoana, Lluís Bertran, Josefina Valls, Carolina Pardo, Jaume Domingo, Ignasi Genovés i Jordi Serra.