Centenars de persones han respòs a la crida de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i dels Comitès de Defensa de la República (CDR) a Alemanya i s’han concentrat aquest migdia davant una de les principals icones de Berlin, la Porta de Brandenburg. Aquest símbol de la capital s'ha omplert d'estelades i llaços grocs per defensar l'alliberament dels presos polítics. En diversos missatges escrits en anglès i en alemany s'hi podia llegir "Freedom" i "Ferinheit" -llibertat, en alemany. Els cartells, que també reproduïen imatges d'alguns dels empresonats, incloïen textos com "Spanien ist keine democratik" -Espanya no és democràtica-, "Katalanische republik jetzt" -República catalana ara-, o "Freiheit für die katalanischen politischen gefangenen", -Llibertat per als presoners polítics catalans. Els crits de suport als presos polítics s'han alternat amb l'himne de 'Els Segadors' i cançons com 'L'Estaca' de Lluís Llach.

 

 

 La manifestació ha transcorregut per diversos carrers de Berlín i ha acabat davant del Ministeri de Justícia alemany on s'han cridat el nom de tots els empresonats.

manifestació anc berlin

Imatge: Quim Torra

Entre els assistents a la concentració hi havia el diputat al Parlament de Catalunya Quim Torra que ha penjat diverses fotografies de l'acte al seu compte de Twitter:

 

 

 

 

Una de les piulades anava directament cap a Txell Bonet, la parella de Jordi Cuixart

 

 La concentració davant la Porta de Brandenburg és l'última de les protestes convocades per aquest cap de setmana per demanar l'alliberament de Carles Puigdemont. Ahir, desenes de persones també van llençar mostres de suport al president davant les portes de la presó de Neumünster.​