El PPC ha presentat aquest dijous al Parlament una interpel·lació al Govern en relació a les polítiques de seguretat. Entre d’altres factors, el diputat popular Alberto Villagrasa ha assegurat que als cossos d’agents policials “se’ls nega la dignitat en Ajuntaments on governa la CUP o Podem”.

Així mateix, Villagrasa ha lamentat l’ús polític de la policia i ha retret al Govern que les “seves negociacions polítiques afecten la imatge de la policia a Catalunya”.

La tensió s’ha donat arran de les declaracions de Villagrasa sobre els agents rurals assassinats al Segrià. El diputat popular ha recriminat al conseller d’Interior, Jordi Jané, haver tingut una “actitud irresponsable, populista i fregant el que és indecent”.

“Estic molt decebut”, ha assegurat Jané. El conseller ha defensat l’acció del Govern destacant l'"actuació exemplar” dels cossos policials en l’episodi del robatori del camió de bombones de butà. “No em digui que he ofès la memòria dels agents rurals morts”, ha dit el conseller, que ha titllat la intervenció de Villagrasa de tenir “un molt baix nivell parlamentari”.

Després de les intervencions de Villagrasa i Jané, el diputat de Catalunya Si que es Pot, Albano-Dante Fachin, ha demanat la paraula per contradiccions, en assegurar que el diputat del PP “ha vingut al Parlament a dir mentides”.

El torn de paraula de Fachin ha motivat les intervencions d’altres diputats com el popular Santiago Rodríguez o el diputat de la CUP, Benet Salellas. Salellas ha assegurat que “el PP confon la sessió de control al Govern amb sessió de control a la CUP” i per això ha assegurat que no es quedaran callats “contra aquells a qui els molesta que existim i que intenten, per vies no democràtiques, criticar-nos i estigmatitzar-nos”.