La versió europea de Politico ha inclòs el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un rànquing de persones que “probablement arruïnaran el 2017”.

Sota el títol d'“Una dotzena de persones que faran que et quedis al llit tremolant i que et cobreixis el cap amb el cobrellit”, el periodista de Politico Tunku Varadarajan hi ha inclòs Puigdemont al·legant que el Govern català té intenció de convocar un referèndum d’independència d’Espanya i que l’Estat espanyol i el Tribunal Constitucional han valorat el moviment de "jurídicament inadmissible”.  

Es dóna el cas que Tunku Varadajaran usa com a fotografia del seu perfil a Twitter una imatge de Sergio Ramos, capità del Reial Madrid i de la selecció espanyola de futbol, i acaba la seva presentació amb l'etiqueta #HalaMadrid.  

El compte de Twitter de Tunku Varadarajan

 

El text de Varadajaran afirma que l’autodeterminació posa les administracions catalanes i espanyoles en una “col·lisió espectacular”, i ha insistit que aquest fet farà que les institucions europees i els governs europeus hagin de posicionar-se en un dels dos sentits.

Tot i això, Politico assegura que “atesos els nombrosos aspirants separatistes a tot el continent, és dubtós que algun país membre de la UE prengui part pels catalans”.

Populismes i euroescèptics

En aquest mateix llistat apareixen els principals líders euroescèptics i titllats de populistes. Podem trobar diversos representats polítics que aspiren a la presidència el 2017 com l’holandès i líder del Partit de la Llibertat, Geert Wilders, o el polonès Jaroslaw Kaczynski.

També apareixen alguns dels representants de la futura d’Administració Trump com l’assessor de seguretat nacional, Michael Flynn, o el secretari de comerç, Wilbur Ross. S’inclouen altres noms com el de l’italià Beppe Grillo; l’expresident de França Nicolas Sarkozy; i el cap de Gabinet de la Comissió Europea Martin Selmayr.