La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, i el cap de l’Oficina del Vicepresident, Lluís Juncà, formen part d’una reduïda delegació de polítics i politòlegs convidats pel Departament d’Estat nord-americà per seguir la campanya a la presidència dels Estats Units.

El grup, en què també viatja el vicesecretari d’estudis i programes del PP, Juan Milián, desenvolupa un recorregut de 10 dies, des de dijous passat, per la campanya dels EUA amb quatre etapes.

La primera comença a Washington amb una visió general del federalisme, a partir de trobades i debats amb responsables d’alt nivell, i una anàlisi del funcionament dels partits i el seu finançament a la Graduate School of Political Management de la Universitat George Washington.

La segona etapa és a Annapolis (Maryland) per repassar el procés electoral i analitzar el paper dels think tanks en el comportament del vot.

A Rochester (Nova York) analitzaran l’impacte de la política exterior en les eleccions d’aquest any, el paper de la televisió en el procés electoral i el paper de la política local; i a Manchester (Nou Hampshire) abordaran el funcionament de les enquestes a la Universitat de Nou Hampshire, el seguiment dels mitjans durant el cicle electoral, la gestió de les eleccions en l'àmbit estatal i les activitats de campanya dels candidats.

En aquesta última etapa analitzaran les campanyes de Hillary Clinton i Donald Trump, les seves estratègies per mobilitzar els votants i les tàctiques de campanya.