La diputada de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha denunciat aquest migdia l'assetjament a què ha estat sotmesa per agents policials que participaven en la manifestació convocada per Jusapol davant del Congrés dels Diputats. Borràs i la cap de premsa de la formació han estat perseguides per manifestants pel carrer quan intentaven agafar un taxi. 

"Increïble: ens han perseguit a la nostra cap de premsa i a mi des del carrer Cedaceros fins al 40 de la Carrera de San Jerónimo amb màscares i estanqueras", ha denunciat la diputada a través de Twitter, que també ha criticat l'actitud dels membres del servei de seguretat del Congrés. "Hem demanat protecció a la seguretat del Congrés per poder pujar a un taxi i la resposta és entranyable: 'para qué, si son policías'", ha relatat.

La situació davant del Congrés era força tensa, atès que els manifestants han trencat el perímetre de seguretat i s'han hagut de tancar les portes d'accés a la seu parlamentària. Davant la negativa dels dos agents del Cos Nacional de la Policia a donar protecció a la diputada i la cap de premsa, "amb les portes tancades pel perill dels manifestants que campaven lliurament per tot arreu", tècnics de JxCat i del BNG les han acompanyat finalment a agafar un taxi fora de la zona que estava acordonada a través del túnel que uneix els dos edificis del Congrés.

En el camí de la porta del Congrés al taxi, la diputada ha estat escridassada pels manifestants. "Els insults han estat brutals: hija de puta, putos catalanes", explica Borràs, que ha descrit la sorpresa dels tècnics que l'acompanyaven així com del taxista davant la passivitat del personal de seguretat del Congrés.

La diputada, un cop al taxi, s'ha posat en contacte amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per denunciar la inacció dels agents policials. Borràs reclama a Batet que "esbrini com es nega protecció a diputats quan manifestants emmascarats i amb bengales ens amenacen com ens han fet".

Laura Borràs, poc després de l'incident, ha denunciat que aquests fets demostren que "la seguretat no és per a tothom" i ha afegit que si els manifestants en lloc de policies haguessin estat catalans, "ja estarien davant l'Audiència Nacional".