Els policies emmascarats que estaven concentrats des de primera hora d'aquest dimarts als voltants del Congrés han trencat el cordó de seguretat establert per la seva manifestació en contra del rebuig del Govern a debatre la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per l'equiparació salarial de les Forces de Seguretat de l'Estat.

Al voltant de les deu del matí, els ànims en la manifestació han pujat de to fins que els concentrats, agentes del CNP i  la Guàrdia Civil, han decidit sobrepassar el cordó policial per intentar accedir a la seu de la Cambra Baixa, que està custodiada per una desena de furgons policials.

Els crits d'"equiparació" han estat constants durant la concentració, en la qual s'han pogut veure pancartes contra el PSOE, que acusen de "traïdor". També alguns assistents portaven bengales de fum i llançaven petards.

Els manifestants, molts amb banderes espanyoles, han rebut la visita del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, i la de la portaveu de Ciutadans en el Congrés, Inés Arrimadas, que han traslladat el seu suport a la seva petició d'augment de sou.