Dissabte 20 de gener, 12:00 hores, centre de Barcelona. Els cossos de policia espanyols i els defensors de la fictícia Tabàrnia han escollit el mateix dia, la mateixa hora i el mateix lloc per manifestar-se.

Per una banda, la policia espanyola —Guàrdia Civil i Policia Nacional— crida a concentrar-se a la plaça Urquinaona per reclamar una equiparació salarial amb altres cossos policials de l'Estat. La manifestació policial té previst moure's de la plaça, tot i que no fan públic quin serà el recorregut.

Per altra banda, només uns metres més enllà, a la plaça Catalunya, els partidaris de la imaginària regió de Tabàrnia asseguren que volen defensar el seu dret a independitzar-se de la resta de Catalunya. 'Jo sóc tabernès' és el lema de la convocatòria unionista, que aprofitarà per recollir firmes per crear una suposada comunitat autònoma nova.

Qui també recollirà firmes és l'agrupació JUSAPOL (Justícia Salarial Policial), els convocants de la primera manifestació. En aquest cas, en volen aconseguir 500.000 per presentar una Iniciativa Legislativa Parlamentària (ILP) que iguali els sous entre policies. Al seu Twitter, asseguren que han rebut pressions d'"alguna organització" perquè la manifestació es desconvoqués, però l'entitat s'hi nega.