La unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del Cos Nacional de la Policia ha descobert “una nova fundació” dels Pujol Ferrusola anomenada Patty, dirigida per una societat amb seu a Panamà, que té com a primer beneficiari Josep Pujol Ferrusola.

L'informe lliurat per la UDEF al jutge de l’Audiència Nacional José de Mata, amb data d’11 de setembre, sosté que Josep Pujol Ferrusola va transferir a aquesta fundació 600.000 euros l’any 2003. Segons informa l’ABC, els diners provenien d’un compte seu a Andorra.

El darrer informe policial que ha rebut el jutge que investiga els Pujol Ferrusola des de l’any 2012 per blanqueig de capitals afirma que tots els ingressos que rep Josep Pujol al seu compte del banc andorrà Andbank són d’origen desconegut. Així, determina que hi ha subcompte, a la mateixa entitat, on es detecten 69 ingressos per un import total de 204 milions de pessetes. “Els fons dels que s’ha nodrit aquest subcompte tenen un origen desconegut, sense que consti justificació mercantil per a ells”, sosté l’informe policial.