La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la Policia Nacional va detenir divendres passat per segon cop el director del Consell Esportiu de l'Hospitalet, Eduard Galí, segons ha avançat El Periódico i han confirmat a l'ACN fonts policials. L'entitat esportiva està essent investigada per presumpte desviament de fons, que la policia sospita que alguns directius haurien utilitzat per a fins propis.

El que ara es pretén determinar, segons explica el diari que ho ha avançat, és la petició a una entitat bancària d'una línia de crèdit de 25.000 euros i una pòlissa per a un aval de 3.680 euros l'any 2018 a partir d'una acta d'una junta del maig d'aquell any sobre la qual hi ha sospites que s'arribés a celebrar.

Segona detenció a Galí

Galí ja va ser detingut el juny de l'any passat en el marc d'aquesta investigació, i divendres va ser citat a declarar a la seu de la Udef a Barcelona. Un cop allà va tornar a ser detingut. La policia li atribueix en aquesta ocasió delictes de falsedat documental, frau a l'Administració i tràfic d'influències.

La detenció es vincula a l'encàrrec rebut pel Consell Esportiu de l'Hospitalet per als serveis d'arbitratge en un campionat esportiu escolar organitzat per l'Ajuntament de Cornellà. En aquest campionat, afegeix, es podrien haver utilitzat una acta d'una junta que no s'hauria produït per justificar un seguit de tràmits. Cristian Alcázar, que actualment ocupa el càrrec de segon tinent d'alcalde, apareix a la pòlissa de l'aval com a representant del Consell, assegura el rotatiu.

L'alcaldessa Núria Marín, imputada pel cas de la Caixa B

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín (PSC), va ser imputada el mes de desembre pel jutjat número 2 de l'Hospitalet de Llobregat pels delictes de malversació i omissió del deure de perseguir un delicte pel cas de la presumpta caixa B del Consell Esportiu de la ciutat metropolitana.

Marín, que havia estat citada per la Unitat de Delinqüència Econòmica de la policia espanyola com a testimoni, va declarar durant més de tres hores a la comissaria de la Verneda i ha acabat sortint com a imputada després de ser detinguda posada en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan se li requereixi.

 

Imatge principal: Agents de la Policia Nacional s'emporten documentació del Consell Esportiu l'Hospitalet, el 10 de juny de 2020. / ACN