Curiós fil musical al calabós de Figueres. El Cos Nacional de Policia ha fet sonar l'himne espanyol mentre un represaliat pels talls a l'AP-7 era retingut. Així ho ha denunciat el diputat de Junts per Catalunya al Parlament Salvador Vergés en el seu compte de Twitter. Vergés ho ha pogut saber quan l'ha acompanyat a la sortida del jutjat de Figueres. El protagonista d'aquesta història, Carles Barba, ha estat detingut després de desobeir la citació judicial per les protestes arran de la sentència de l'1-O. Segons el testimoni del diputat, Barba "no ha deixat de xiular-los els Segadors" mentre era al calabós, en resposta a la provocació de la policia espanyola. "Ells són això i nosaltres això altre. Amb tu!", ha conclòs Vergés en el seu missatge a les xarxes socials.

Himne d'Espanya al calabós

Així és com han rebut els agents del Cos Nacional de Policia el represaliat pels talls de Tsunami Democràtic a l'AP-7 en el marc de les protestes postsentència. Com Barba, els darrers investigats pels talls a l’AP-7, a l'altura del Pertús (Alt Empordà) del 2019, en protesta per la condemna del Tribunal Suprem als líders polítics, no es van presentar davant del jutge i van reclamar que s'arxivés la causa. En total, el jutjat d'instrucció 4 de Figueres havia citat a principis de febrer a 15 persones, algunes de les quals per sisena vegada, en la macrocausa que suma uns 200 investigats. Sis d'ells van acudir als jutjats de forma simbòlica per participar en una concentració organitzada per les entitats independentistes, però no van entrar al jutjat. El portaveu d'Alerta Solidària, Martí Majoral, va declarar que aquests ciutadans s'exposaven a ser detinguts, i sembla que això és el que ha passat aquest divendres.

Nous judicis

A més, la formació Alerta Solidària va informar que tornaven els judicis contra ciutadans per haver-se manifestat. El primer judici es va fer a l’Audiència de Lleida per les mobilitzacions de la vaga general del 21 de febrer del 2019, a la Seu d’Urgell, en solidaritat amb els presos polítics. Inicialment, hi havia set persones encausades per haver tallat l’N-260, i el procediment es dirigeix contra Pol Vidal, militant d’Arran. La fiscalia li demana un any i sis mesos de presó pel delicte d’atemptat contra l’autoritat i  pagar una multa de 10.800 euros pel delicte lleu de lesions.  En l’escrit d’acusació, la fiscal sosté que el jove  va donar un cop de puny al cap a un agent dels Mossos d’Esquadra, quan el volia apartar de la protesta, sense provocar-li cap dany. I, en una altra acció, va empentar un altre agent, que va caure a terra, i va patir lesions lleus, i demana que l’indemnitzi amb 35 euros. La seva advocada, Raquel Vilar, sol·licita la seva absolució.