L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí va arribar a l’Alguer dissabte amb el vol procedent de Roma. Just el dia abans de l’arribada del president a l’exili, Carles Puigdemont, i el també eurodiputat Toni Comín. Ponsatí, que durant el mes d’agost ja havia passat uns dies de vacances a l’illa, no va tenir cap problema per entrar al territori italià. Tampoc quan va arribar a l’aeroport de l’Alguer.

Això no obstant, a les dues de la matinada de diumenge des de la recepció de l’hotel la van avisar que demanava per ella un carabiniere, segons ha explicat ella mateixa a ElNacional.cat. L’agent es va presentar a la porta de l’habitació i va demanar a Ponsatí la seva documentació. Es va endur els papers i els hi va tornar al cap d’una estona, un cop identificada i localitzada.

Damunt dels tres polítics exiliats hi ha una euroordre del jutge instructor Pablo Llarena des de l'octubre del 2019. Això no obstant, les autoritats italianes van demanar a Espanya aplicar un flag a aquesta ordre al territori d’Itàlia, la qual cosa equival que l’ordre de detenció se substitueix per una ordre de localització del parador o domicili.

Itàlia va decidir aquesta mesura mentre la Cort d’Apel·lació de Sàsser acorda si accepta la tesi del TGUE que l’euroordre va quedar suspesa mentre estudia les qüestions prejudicials que Llarena va presentar en relació a la negativa de Bèlgica a extradir Lluís Puig, o bé la del Suprem, que assegura que en cap moment ha deixat de ser vigent.

Retrobament amb Serret

Aquest matí Puigdemont ha arribat a la Cort d'Apel·lació poc abans de les 11 del matí. Davant del tribunal l'esperaven representants de partits i grups independentistes sards; les conselleres Laura Vilagrà i Lourdes Ciuró; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez; el president del grup parlamentari, Albert Batet, i la portaveu adjunta del grup republicà, Meritxell Serret.

Precisament avui s'han retrobat els eurodiputats de Junts amb Serret després que el mes de març la qui havia estat consellera d'Agricultura al govern de Puigdemont va decidir tornar a l'Estat espanyol després d'haver viscut a l'exili des de l'octubre del 2017.

Toni Comín, Clara ponsati, Meritxel Serret, comparecencia, alguer - Marta Lasalas

Ponsatí i Comín s'han retrobat avui amb Meritxell Serret després que va tornar de l'exili el mes de març / M.L.

Quan Puigdemont ha arribat a la seu del tribunal s'ha dirigit ràpidament a l'interior, sense fer declaracions, entre els aplaudiments del presents, i acompanyat del seu advocat, Gonzalo Boye, i l'advocat italià Agostinangelo Marras.

Prèviament havia accedit a l'edifici la secretària jurídica de Vox, Marta Castro, acompanyada de l'advocat romà amb què el partit ultra ha demanat personar-se a la causa.

Després de la vista, Puigdemont tampoc farà declaracions, però ha convocat una roda de premsa aquesta tarda a L'Alguer.

 

 

 

A la imatge principal, Clara Ponsatí davant de la Cort de Sàsser / ML