Arrenca el judici al diputat Joan Josep Nuet (ERC) al Tribunal Suprem per un presumpte delicte de desobediència per la seva actuació com a membre de la Mesa del Parlament. A les portes del Suprem s'hi han concentrat diversos càrrecs polítics per donar suport a Nuet. 

Entre els concentrats hi havia el diputat al Congrés de la CUP Albert Botran, el qual ha denunciat que la policia ha demanat identificacions als concentrats.

TUIT Albert Botran CUP

En una piulada, Botran ha explicat que ha marxat de la concentració "identificat i amb amenaça de sanció per la llei mordassa". Segons el cupaire, hi havia una trentena de persones concentrades sota l'atenta mirada de la policia, que "ha estat molestant amb ordres absurdes, per ser qui érem".

Finalment, els agents "s'han envalentit i han començat a demanar identificacions als presents. En un altre missatge, Botran ha defensat que la Mesa del Parlament i els grups parlamentaris de la CUP i Junts pel Sí "van actuar com a representants democràticament electes al servei d'unes demandes majoritàries".

TUIT Albert Botran CUP

De la mateixa manera, Botran ha recordat que el Parlament va actuar al revés de com ho fa la Mesa del Congrés, "que censura la llei d'amnistia". Aquest dimarts la Mesa del Congrés no va admetre a tràmit la llei d'amnistia registrada pels grups independentistes. Així doncs, la iniciativa no es podrà debatre al ple de la cambra baixa. El PSOE, PP i Vox van tombar la proposició de llei d'ERC, JxCat, PDeCAT i CUP després que els lletrats del Congrés recomanessin en un informe que no es tramiti perquè "la concessió d'un indult general" als presos polítics "entraria en una contradicció palmària i evident" amb l'article 62 de la Constitució, que diu que no es poden concedir "indults generals".

Nuet: "No vaig cometre cap delicte"

Per la seva banda, Joan Josep Nuet ha defensat a l'entrada del Tribunal Suprem que és "innocent", ja que no pot entendre que es pugui penalitzar el fet de "promoure un debat polític en un Parlament democràtic".

Joan Josep Nuet Tribunal Supremo juicio EFE

Joan Josep Nuet a l'entrada del Tribunal Suprem / EFE

"No vaig cometre cap delicte", ha dit en una atenció als mitjans aquest dimecres al matí abans d'entrar al Tribunal Suprem. Nuet ha assegurat que afronta el judici amb "valentia" i amb la voluntat de "convèncer" el tribunal que cal "tenir espais per al debat i el diàleg".

 

Foto principal: El diputat de la CUP al Congrés Albert Botran / ACN