Diverses dotacions de Policia i Guàrdia Civil, que s'allotjaven a Catalunya des de la setmana passada per impedir el referèndum, han acabat refugiant-se en hotels de la província d'Osca després de ser expulsats de poblacions catalanes com Calella i Pineda de Mar.

El cos ha hagut de sortir de territori català després que les càrregues dels passat diumenge contra aquells que intentaven participar en el referèndum hagin encès els ànims de molts catalans. Aquesta actuació ha generat un rebuig tan gran per part de veïns i alcaldes que els agents van ser obligats a marxar dels hotels.

Així doncs, a partir d'aquest dijous han hagut de buscar un nou allotjament i l'han trobat a uns 50 quilòmetres de Lleida, ja en terres d'Osca. Concretament, han escollit establiments de les poblacions de Monsó, Binéfar i Barbastre.  

En el cas de Monsó, s'allotgen a l'hotel MasMonzón. Haurien arribat durant el dia d'avui i, tot i que no se sap quan en marxaran, l'hotel ha penjat el cartell de complet fins al dia 10 d'octubre -aquest inclòs-. Es tracta d'un hotel de quatre estrelles amb 44 habitacions d'entre dues i quatre persones. El preu per nit ronda entre els 72 i els 120€.

Després d'emplenar aquest hotel, es va derivar els agents a d'altres poblacions properes, sempre a prop de la frontera amb Catalunya. A Barbastre, s'allotgen a l'Hostal Pirineos, de dues estrelles i més petit, de 26 habitacions, amb un cost de 47 a 67€ per nit. Aquesta tarda se'ls podia veure entrant les maletes a l'edifici:

Concentracions de benvinguda

En els casos de Monsó i Binéfar, s'han organitzat concentracions per donar la benvinguda als agents. Desenes de persones s'han reunit aquesta tarda a les portes de les respectives casernes de la Guàrdia Civil per rebre'ls amb consignes com "no esteu sols" i "jo sóc espanyol, espanyol, espanyol".